Aylin Nazlıaka çapa yaptı, yufka açtı

CHP'den ihraç edilen Ankara bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, Polatlı İlçesi Yenimahalle'de Suriyelileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Nazlıaka, daha sonra kırsal kesimledi Yassıhöyük Mahallesi'nde tarım işçilerinin kaldığı çadırkenti ziyaret etti, burada yufka açıp, tarlada soğan çapaladı.

Aylin Nazlıaka çapa yaptı, yufka açtı
Milletvekili Aylin Nazlıaka, Polatlı'da Suriyeliler'in kaldığı mahalleyi ve tarlada çalışan tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Nazlıaka'nın ilk ziyareti, yeni Yenimahalle'de gecekondularda barınan Suriyeler oldu. Yenimahalle Muhtarı Esra Bilgiç'in eşlik ettiği ziyarette çocuklarla daha çok ilgilenen Nazlıaka, sosyal ve ekonomik isteklerine ilişkin bilgiler aldı. 6 aylık minik Ömer'i de kucağına alan ve ziyareti boyunca bırakmayan Nazlıaka, Suriyeliler'in yaşadığı ortamın çok kötü olduğunu ve eğitim, beslenme, barınma sorunlarının bulunduğunu belirtti. Nazlıaka ayrıca eşi trafik kazasından dolayı cezaevinde bulunan Urfalı bir aileyi de evinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
SOĞAN TARLASINDA ÇAPA YAPTI
Yenimahalle'deki ziyaretini tamamladıktan sonra Polatlı'ya 16 kilometre uzaklıktaki Çadırkent’e giden Aylin Nazlıaka, yolda soğan tarlasında çapa yapan tarım işçilerini ziyaret etti. Çapa aletini eline alarak soğan çapalayan Nazlıaka, "Tarım işçileri gerçekten zor şartlarda çalışıyorlar" dedi. İşçiler bazen yevmiye, bazen dekar miktarına göre ücret aldıklarını söyledi. Suriyeliler'in de çalıştığını belirten işçiler, 45 lira yevmiye aldıklarını ve bunun çok az olduğunu belirttiler. Aylin Nazlıaka ücretlerin iyileştirilmesi gerektiğini, bu konuda elinden geleni yapacağını vurguladı.
ÇADIRKENTTE YUFKA AÇTI
Milletvekili Nazlıaka, Yassıhöyük Mahallesi'ndeki tarım işçilerinin barındığı çadırkenti de ziyaret etti. Çadırkentte kalan kadın ve erkek işçilerle görüşen Nazlıaka, oklava ile yufka açtı. Ceket ve etekten oluşan kıyafeti nedeniyle açık havada ve toprakta oturmakta biraz zorlanan Nazlıaka eline aldığı oklava ile yufka açtı. Bu durum orada bulunan tarım işçisi kadınların da oldukça hoşuna gitti. Yassıhöyük Mahallesi'ndeki tarım işçileri içme suyu sorunu çektiklerini, düşük ücret aldıklarını belirterek milletvekilinden yardım istedi. Nazlıaka ise, Polatlı Yenimahalle'deki Suriyeli aileler ve tarlada, çadırkentte yaşayan tarım işçilerinin yaşam koşullarını yerinde inceleyip ve tespit ettiklerini anlatırken, "Ücret, içme suyu, sağlık ve eğitim konusunda sorun yaşıyorlar. Sorunların çözümlenmesi için biz de Parlamento'da elimizden geleni yapacağız" dedi.DHA

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler