Bağış: Sünneti yasaklayan zihniyet, yarın vaftizi de yasaklar

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya’da sünnete yasak koyan mahkeme kararına tepki gösterdi.

Bağış: Sünneti yasaklayan zihniyet, yarın vaftizi de yasaklar

Bu zihniyetin boğulma tehlikesi geçirdi diye vaftizi de yasaklayabileceğini belirten Egemen Bağış, Alman yüksek yargısına ve sağduyulu siyasetçilerine güvendiklerini ifade etti.

Bağcılar Belediyesi ile Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir etkinliği kapsamında Çiftlik Meydanı’nda Hamm’ın sembolü olan fil heykeli açıldı. Açılışa AB Bakanı Bağış, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, AK Parti İtanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda fil üzerinden dostluk mesajları verildi. Fillerin hafızasının çok güçlü olduğunu belirten Bakan Bağış, “Aslında biraz da bizi andırıyor. Türklerin dostluğu da unutulmaz. Türklerin dostlarına olan bağlılığı da aynı fillerin hafızası gibi uzun sürelidir. Bu anıt Türkiye ve Almanya’nın dostluğunun bir sembolü olarak burada kalacak.” dedi.

Bu anıtın aynı zamanda Avrupa'da filler tepişirken Türkiye’nin ezilen çimen olmayacağının da bir göstergesi olduğunu kaydeden Bağış, “Çünkü Türkiye, AB sürecinde kendi gücüyle, değerleriyle avurapaya yük olmaya değil, yük almaya giden bir anlayışla müzakere sürecini tamamlıyor.” diye konuştu.

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanının vizyoner bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Bağış, “Böyle vizyoner insanlar diyaloğu önemserken haddini bilmez bir takım çarpık zihniyetler de Almanya gibi demokrasinin beşiği bir ülkede sünneti yasaklamaya kalkıyor. Ama biraz evel bizlere hitap eden Hamm Büyükşehir Beyediye Başkanı gibi dostlarımıza güveniyoruz. Almanların yüksek yargısı hem müslümanları hem musevileri rahatsız eden bu yargı kararını bozacaktır. Bugün bir yavrumuz sünnet sonrası ufak bir kanama geçirdi diye sünneti yasaklamaya kalkan o çarpık zihniyet yarın bir gün de vaftiz sırasında boğulma tehlikesi geçirdi diye vaftizi yasaklamaya kalkar.” şeklinde konuştu.

'MESUT’UN BİZE HARİÇ ATTIĞI TÜM GOLLERE SEVİNİYORUZ'

Bugün Almanya’nın en başarılı işverenleri, sanatçıları, sporcuları arasında Türk insanlarının bulunduğunu kaydeden Bağış, bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuk belediye başkanına seslenen Bağış, “Sayın başkan, Mesut Özil, Türk Milli takımına gol atmadığı sürece onun sizin adınıza attığı her gol bizi de sevindiriyor.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann, konuşmasına Suriye tarafından düşürülen Türk uçağında şehit olan pilotlara başsağlığı dileğinde bulunarak başladı. Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinin Bağcılar’da ikamet etmesi nedeniyle Petermann, “Şehit pilotumuz için Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum. Tüm Bağcılar halkının da başı sağolsun.” dedi. Petermann’ın bu ifadeleri vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Filin Hamm şehrinin sembolü olduğunu ifade eden Petermann, “Bir etkinlikte böyleb ir fikir akla gelmiş. Şunu belirtmeliyimki fil güçlüdür, alıngandır. Ama aynı zamanda da hiçbir zaman unutmaz. Yani dostlarını asla unutmaz.” diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da üç medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul’un dünyada en fazla çeşitte milletin yaşadığ yerdir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği dönemdeki dine ve insanlığa tanımış olduğu özgürlük bugün 21. yüzyılda dünya üzerinde hala sağlanabilmiş değil.” dedi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz