Bahçeli, ‘kaçak’ların peşine düştü

1 Kasım seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşayan MHP, bunun nedenlerini araştırıyor. Genel Merkez tarafından görevlendirilen bir ekip, seçim günü sandık başına gitmeyen müşahitleri arıyor.

Bahçeli, ‘kaçak’ların peşine düştü

MHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen komisyon, il teşkilatlarından istenen raporları bekliyor. Bu raporlarda, il ve ilçe başkanlıklarının değerlendirmelerinin yanı sıra "çapraz sorgu" anlamında adaylardan alınacak teyitlerin de yer alacağı belirtiliyor.

Ekip, partinin müşahitlerinin seçim günü sandık başındaki görevlerine gidip gitmediğini de tek tek araştırıyor. Partililerin deyimiyle "sandık kaçakları" tespit ediliyor. Delillendirilen "kaçak" vakaları için gerekli işlemlerin yapılacağı ifade ediliyor.

İLK TOPLANTI 14 KASIM'DA

 Rapor ve analizlerin 14-15 Kasım'daki merkez yürütme kurulu ve il başkanları toplantısında değerlendirileceği dile getiriliyor.

"PARTİYE OY BİLE VERMEDİLER"

Öte yandan parti içi muhalefetin "kongre" çağrılarına karşılık, genel merkez yöneticileri kurultayın zamanında yapılacağı konusunda ısrarcı. Tüzük maddelerinin "olağanüstü kurultayların seçimsiz olacağını" düzenlemesi nedeniyle, kurultayın toplanmasına da ihtimal verilmiyor. MHP'den bazı isimler de "muhalefet içinde bulunanların parti dışında olduğunu ve seçimlerde partinin aleyhine çalıştıklarını" iddia ediyor.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Diyarbakır Söz