Bahçeli'den Erdoğan'a sert sözler

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek 'Kızarıp bozarıp sağa sola saldırma. Sakin ol, koltuğuna yaslan ve bize kulak ver. Sana tavsiye ediyorum fazla umutlanma' dedi.

Bahçeli'den Erdoğan'a sert sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl teşkilatı tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililere seslenen Bahçeli, "Kızarıp bozarıp sağa sola saldırma. Sakin ol, koltuğuna yaslan ve bize kulak ver. Sana tavsiye ediyorum fazla umutlanma. 10 Ağustos senin için sonun başlangıcı olacaktır. Erdoğan dönemi kapanacaktır. Erdoğan zulmü dönemi inşallah kapanacaktır.10 Ağustos bunun için ilk duraktır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli "Türk yurtlarının, tüm soydaşlarımızın, tüm din kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. Burada toplanan siz muhterem arkadaşlarımın bayramlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri daha nice bayramlara ulaştırsın." diyerek bayramlaştı. Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: " Niyazım odur ki, ebediyete kadar İstanbul düşmesin, gücenmesin, üzülmesin, darlık nedir bilmesin.

Aziz ecdadımız İstanbul'u vatanlaştırırken; yelkenler biçti, yelkenler dikti. Çalıştı, çabaladı, istedi, diledi, umut etti. Toplar döktü, başarı için ne gerekiyorsa yaptı. Bir yanına cesareti, diğer yanına ilim irfanı alarak yürüdü. Hem dua etti, hem de devrin teknolojisini en ince ayrıntısına kadar kullandı. Tepelerden kalyonları indirmek kolay değildi, başardı. Kısa sürede hisar yapmak akıl karı değildi, başardı. Karadan gemileri yürütmek ise hayal gibiydi, bunu da yaptı. Kuşatma uzun sürdü diye şikayetler çoğaldı, ordu içinde kaynamalar arttı, acabalar fazlalaştı; fakat hedefe kilitlenme, zafere odaklanma bütün yılgınlığı sildi süpürdü. Hilalin sıcaklığıyla, imanın aleviyle, azmin gücüyle, inanmışlığın lütfuyla Bizans yıkıldı, toz duman oldu. Bakınız, Fetih Marşı'nda ne diyor merhum şairimiz Arif Nihat Asya: Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin !, Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın!, Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın..., Artık İstanbul'un yeniden fethi lazımdır., Bunu yapacak irade hepinizde vardır.

İstanbul'un surlarında Üç Hilal'i dalgalandırma günü yakındır., Sizler inanırsanız, sizler niyetlenirseniz bu mutlaka olacaktır. İstanbul'un kötü ellerde olması talih değildir. İstanbul'un istismarcıların elinde heder olması kader görülmemelidir. Sizler sahip çıkarsanız İstanbul doğrulacaktır. Sizler sahip çıkarsanız İstanbul yeni baştan doğacaktır. Bu bir tarihi sorumluluktur. Bu bir milli görev, milli ödevdir. Bundan kaçmak Milliyetçi-Ülkücü Hareket'le bağdaşmayacaktır. Her biriniz Fatih olmaya, gönülleri fethetmeye mecbursunuz. Her biriniz Akşemsettin Hazretlerini, Eyyüp El Ensari Hazretleri'ni bilmelisiniz ve elbette İstanbul'un fethini müjdeleyen Rahmet elçisi Efendimizin örnek ahlak ve yaşayışını kendinize rehber edinmelisiniz. Unutmayınız, İstanbul'un burçlarında Üç Hilal dalgalandığı an, 15 milyona yaklaşan vatandaşlarımız bize gönül verdiği gün tarihin akış seyri değişecektir. Fatih Ortaçağ'ı kapatmış, yeni bir çağın kilidini açmıştı. Biz de İstanbul'da başarıya ulaşarak AKP'nin karanlık çağını kapatacak, yepyeni bir dönemin mimarı olacağız. Bu güç sizde vardır. Bu imkan sizde vardır. Bu takat, bu birikim, bu tecrübe, bu iman hepinizde bulunmaktadır. İstanbul küllerinin içinden yeniden doğmak için sizleri bekliyor. İstanbul'u alınız, İstanbul'u baştanbaşa sabırla sarıp sarmalayınız.

İnanıyorum ki yapacaksınız. Bekliyorum ki, Üç Hilal'i İstanbul'un semasında dalgalandıracaksınız."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz