Bakan Akdağ 'Anne Oteli'ni ziyaret etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ve sadece annelere hizmet veren 'Anne Oteli'ni ziyaret etti.

Bakan Akdağ 'Anne Oteli'ni ziyaret etti

Burada kalan annelerle sohbet etti. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Anne Uyum Odası'nı gezen Bakan Akdağ, Başhekim Servet Kocaöz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı ziyaretlerde bulunmak ve sağlıkta dönüşüm programı ile ilgili İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Balıkesir'de bazı hastanelerde incelemelerde bulundu. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde geçen ay hizmete açılan Anne Oteli'ni ziyaret etti. Burada kalan annelerle sohbet eden Bakan Akdağ, daha sonra ellerini dezenfekte ederek, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören bebeklere baktı. Tedavi süreçleri hakkında bilgi aldı.

Hastane Başkekimi Servet Kocaöz, Anne Oteli'nin sadece annelere hizmet verdiğini söyledi. Başhekim Kocaöz, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören annelerin bebeklerinin yakınında bulunması amacıyla 12 yataklı Anne Oteli ve 3 yataklı Anne Uyum Odası'nın bulunduğunu kaydetti. Ayrıca 30 küvözün bulunduğu ünitede, kapalı devre kamera sistemi ile anne ve babalar bebeklerini iki bilgisayar ekranından görebildiğini söyledi.

Bakan Akdağ daha sonra hafta başında Bahçelievler Mahallesi'nde hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni gezdi. Merkezin son derece modern ve güzel bir hastane olduğunu belirten Bakan Akdağ, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ve Başhekim Zekai Kafaoğlu'ndan verilen diğer hizmetler hakkında detaylı bilgi aldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz