Bakan Işık: HDP'ye son kez çağrı yapıyorum

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP’nin akan şehit kanlarında ve ölen teröristlerin kanlarında sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “HDP’ye son kez çağrıda bulunuyorum, ya demokrasiden yana ya da terörden yana dur” dedi.

Bakan Işık: HDP'ye son kez çağrı yapıyorum

Adıyaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari bina, 4 adet fabrika açılışı ve OSB Camii temel atma törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada terör örgütüyle mücadele sürecinde devleti suçlayanlara tepki göstererek, “Birileri bütün bu işlerden utanmadan arlanmadan devleti sorumlu tutmaya kalkıyor. Cizre’de, Silopi’de çukurlar kazılıp, barikatlar konulmasaydı, sokağa çıkma yasağı ilan edilir miydi?

Siz bir siyasi parti olarak seçimlerden önce ‘biz barış istiyoruz’, ‘Biz ülkede demokrasi güçlensin istiyoruz’ ‘biz akan kan dursun istiyoruz’, ‘biz Türkiye’de sıkıntılar ortadan kalksın istiyoruz’ diye seçmenden oy isterseniz ve hemen arkasından da bir takım küresel güçlerin maşalığı ve işbirliği ile ‘çözüm sürecinin’ sabote edildikten sonra terör örgütünüz adete sözcüsü, destekçisi, cesaretlendirici, zaman zamanda yardım ve yatakçısı konumuna düşerseniz, önce söz verdiğiniz seçmene ihanet etmiş olursunuz. Şuanda HDP söz verdiği seçmene ihanet etmiştir. HDP’ye verilen Oyun önemli bir kısmı bu ülkede huzur, barış ve kardeşlik güçlensin diye verilmiştir” dedi.

“AKAN KANDA HDP’NİN SORUMLULUĞU VARDIR”

HDP’nin iradesine Kandil ve küresel güç merkezlerinin ipotek altına aldığını kaydeden Bakan Işık, “Bundan dolayı her terör olayında canını kaybeden bütün şehitlerimizin kanlarında HDP’nin sorumluluğu vardır. Bir adım daha ileri gidiyorum; o kandırılarak dağa çıkartılan, ondan sonra da sözde ‘özerklik oluşturacağız’ diye şehre gönderilen ve ölen teröristlerin kanlarında da HDP’nin ve Kandil’in sorumluluğu vardır. Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, yada terörü tercih edeceksiniz. HDP sözde ağzında demokrasi, ama tüm eylemlerinde terörü tercih ettiğini ortaya koymuştur” diye konuştu.

HDP milletvekilinin Ankara saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmesini eleştiren Bakan Işık, HDP’ye son kez çağrıda bulundu. Bakan Işık, “29 tane masumun canına sebep olan bir teröristin taziyesine HDP Milletvekili, bu milletin vekili diyeceğimiz bir kişi teröristin taziyesine katılıyor. Bu terörü açıkça desteklemekten başka hangi anlama gelir? İradelerini Kandile ve küresel terör merkezlerine ipotek verenlerin, Türkiye’de demokrasiden ve insan haklarından bahsetme hakkı yoktur. Bu konuda Hükümet olarak tavrımız açık ve nettir. HDP’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz; ya demokrasiden yana, ya da terörden yana dur” ifadelerini kullandı.

Törende adıyaman OSB Mütevelli Heyeti Başkanı Kadir Çelenk, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’da konuşmasında terör ile yapılan mücadeleden bahsetti. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, Adıyaman OSB ile ilgili bilgiler paylaştı.

Konuşmaların ardından Adıyaman OSB Mütevelli Heyeti Başkanı Kadir Çelenk tarafından Bakan Fikri Işık’a el dokuması halı hediye edildi. Törende Adıyaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari bina, 4 adet fabrika açılış kurdelesi kesildi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde ki programın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekte buluştu.

Bakan Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada Adıyaman’a mermer ihtisas OSB’nin kuruluşu ile Adıyaman Üniversitesi ile KOSGEB işbirliğinde Teknoloji Geliştirme Merkezi açılacağı müjdesini verdi.

Bakan Işık, girişimcilik kursuna katılan gençlere sertifikalarını takdim etti.

İHA

Kaynak: İHA