Bakan Soylu: Listeleri Kandil yazdı verdi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 325 PKK'lı ve HDP'linin, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinde aday gösterildiğini belirterek, "Her türlü senaryoyu yapmışlar. Öyle adamları listeye koymuşlar ki PKK için patlayıcı taşıyanları, APO'nun çıkabilmesi için açlık grevi yapanları, karakol bombalayanları listelerine koydular. Kendileri koymadılar, Kandil yazdı verdi" dedi.

Bakan Soylu: Listeleri Kandil yazdı verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda halka hitap etti. Soylu yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirterek, "10 yıllardan beri bunu yapıyorlar. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi. 2015 yılında seçim oldu, Türkiye'de PKK'nın siyasi kolu HDP yüzde 13 oy aldı. Gitti Doğu'da ve Güney Anadolu'da camileri, kütüphaneleri yaktı. Gitti Siirt hastanesini bir günde 7 defa yaktı. Okulları, spor salonlarını yaktı. 25 bin evi tarumar etti. Demek istedikleri şuydu. Türkiye kaos içersinde kimse gelmesin Türkiye'ye dediler.

'ÜLKEMİZ ÜZERİNDE KİM AMELİYAT YAPMAYA KALKARSA FIRSAT VERMEYİZ'

Bu ülkeye 40 yıldır terör üzerinden yapmadıkları kalmadı. Ülkenin yarınlarını, umutlarını ortadan kaldırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. 13-14 yaşındaki kızları doğuda Güneydoğu'da alıp ellerine kaleşnikof verip onları terörist yapmak için o hayvan Murat Karayılan'ın, o hayvan Cemil Bayık'ın masasına meze yapanlara bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum onları taciz eden, tecavüz edenlerin burnundan fitil fitil getirmezsek namerdiz" diye konuştu.

'BUNLAR TERÖRÜN VEKİLİDİR MİLLETİN VEKİLİ OLAMAZ'

325 PKK'lı ve HDP'linin, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinde aday gösterildiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu: "Biz Doğu ve Güneydoğu'da sadece terörle mücadele etmek için değil orada yaşayan ve yıllardan beri terör örgütlerinin mağdur ettiği kardeşlerimize 'Sen kimsesiz değilsin, sen çaresiz değilsin, yalnız değilsin. Sen çaresiz değilsin' diyoruz. Onlara elimizi uzatıyoruz. Sizi doktor, mühendis, hemşire yapacağız bu ülkeye hayırlı evlat yapacağız diyoruz. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da 24 saat huzur var. Nasıl bir anne burada gecenin bir saatinde evladıyla birlikte komşusuna ziyarete rahat ve huzur içersinde ziyaret ediyor mu? Bugün Diyarbakırımızda, Batmanımızda, Hakkari, Siirt, hani o esnafa haraç almak isteyenler? Çocuklarımız, insanlarımız 24 saat huzur içersinde. 325 PKK'lı ve HDP'liyi, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerine aday koydu."

'KANDİL YAZDI VERDİ'

Soylu memlekete gözünü dikenin gözünü oyacağını belirterek, şöyle konuştu: "Her türlü senaryoyu yapmışlar. Öyle adamları listeyi koymuşlar ki PKK için patlayıcı taşıyanları, APO'nun çıkabilmesi için açlık grevi yapanları, karakol bombalayanları listelerine koydular, Kendileri koymadılar. Kandil yazdı verdi.."

Kaynak: Diyarbakır Söz