Bakan Yılmaz: Biz Türkiye'nin başını dik ettik

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Türkiye'nin IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu olduğunu belirterek, "Eğer birisine borçlu iseniz bu çarşıda, bu pazarda başınız önde eğik gezersiniz. Ne zaman borcunuzu ödersiniz o zaman başınız dik olur. İşte biz Türkiye'nin başını dik ettik" dedi.

Bakan Yılmaz: Biz Türkiye'nin başını dik ettik

7 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ın Gürün ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçe girişinde hemşehrileri ve partililer tarafından uzun bir araç konvoyu ile karşılandı. Bakan Yılmaz seçim otobüsü içinde ilçe halkını selamladı. Ak Parti seçim bürosunun açılışını yapan Yılmaz, burada partililere hitap etti. Bakan Yılmaz, eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasında kıyaslama yaparak şöyle dedi:
"Eski Türkiye nasıldı. Yeni Türkiye nasıl. Eski Türkiye borçlu Türkiye idi. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu vardı. Şimdi biz bu borcu ödedik. Size gelip ne yaptılar diyenlere, 'sen borçlandın, senin borcunu biz ödedik' diyeceksiniz. Eğer birisine borçlu iseniz bu çarşıda, bu pazarda başınız önde eğik gezersiniz. Ne zaman borcunuzu ödersiniz o zaman başınız dik olur. İşte biz Türkiye'nin başını dik ettik. Dik tuttuk. Kendi milli gelirimiz ile kıyaslarsak, dünyada en çok yardım eden ülke Türkiye'dir. El açan Türkiye'den el açanlara yardım eden Türkiye haline geldik. Önceden yoksulun cebinden parayı almanın adı enflasyondu. Şimdi enflasyon konuşan var mı? Biz geldiğimiz zaman enflasyon yüzde 30'du. Şimdi ise yüzde 8 civarlarında. 'Ne yaptılar' diyenlere 'yüzde 30 olan enflasyonunuzu yüzde 10'un altına düşürdüler' diyelim. Bu yetmez mi? Fakir fukaranın cebindeki parayı koruduk. İşte ülkeyi yönetmekte ehil eller ister. Ehil ellere teslim etmezseniz yılları kayıp edersiniz."
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü programına katıldı. Bakan Yılmaz burada çobanlara sertifika verdi. Ardından Bakan Yılmaz ve partililer esnafları ziyaret ederek 7 Haziran'da yapılacak seçimler için destek istedi.

Kaynak: DHA