Bakan Yılmaz'dan 'birlik ve beraberlik' mesajı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bir olursak, beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur'' dedi.

Bakan Yılmaz'dan 'birlik ve beraberlik' mesajı

Bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak bir tesiste tekstilci iş adamlarıyla bir araya geldi. Sektörün değerlendirildiği toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

Yılmaz, toplantının ardından, 4 gün önce babası Ahmet Ürgüp'ü kaybeden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası, Sivas İmam Hatip Lisesi'nin 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'nda düzenlenen ''5. Geleneksel İmam Hatipliler Buluşması''na katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz, ''İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır. Sizler Sivaslılara hizmet etmek için bir araya gelmiş topluluksunuz. İnşallah Allah nasip ederse bu dönemde Sivas'a yeni İmam Hatibimizi açacağız. Sivaslı her şeyin en güzeline layıktır. Peki ne istiyoruz? Dualarınızı bekliyoruz. Sizler dua ederseniz, destek verirseniz, bir olursak, beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Sivas'taki İmam Hatip liselerinin birincilerine çeyrek altın hediye etti. Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek de Yılmaz'a hat işlemeli tablo hediye etti.

Kendisini takip eden basın mensuplarına tabloda ne yazdığını soran Yılmaz, yanıt alamayınca, ''Peki ne yazabileceğini düşünüyorsunuz?'' diyerek sorusunu yineledi. Bunun üzerine bir gazeteci, ''Ya Allah ya da ayeti kerime yazıyordur'' dedi.

Gazetecilere teşekkür eden Yılmaz, ''Biz kendi kültürümüzden koptuk. Kültürümüzün bir parçası. Hepimizin bu kültürü okuyabilmesi lazım. Şekilden ziyade öze yönelmemiz gerektiği açısından bunu bilmek önemli diyorum. Şimdi dernek başkanımızdan ne yazdığını okumasını istirham ediyorum'' diye konuştu.

Dernek başkanı Şimşek, tabloda ''İlim ve irfan ocağı Sivas İmam Hatip Lisesi 50 yaşında'' yazısının yer aldığını söyledi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz