Görüş Bildir

Bakan Zeybekci’den 'idam' talebi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, idam cezasının Özgecan Aslan cinayeti ve bu tip olaylarda uygulanması gerektiğini söyledi.

Bakan Zeybekci’den 'idam' talebi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de Kadın ve Demokrasi Derneği Kız Yurdu’nun açılışına katıldı. Açılışa Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kadına şiddetle ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, "Özgecan'a yapılan kadına bir şiddet değil, Özgecan'a yapılan bir vahşettir. Özgecan'ın direnişi bir başka direniştir. O, son nefesine kadar direnen bir yavrudur. O günü hatırlayacak olanlar varsa Türkiye'de ilk söyleyen ben oldum. İdam yasası, böyle vahşetler için tekrar gözden geçirilmeli diye söyleyen ben oldum. Birileri yine onu farklı şekilde yorumlamış olabilir. Hala aynı şeyi söylüyorum. Kayseri'de iki tane sabiyi kollarından tutup kaçırıp da onlara her türlü iğrenç muameleden sonra başlarını ezerek öldüreni siz hapse koyamazsınız. Babasına sefertasında yemek götüren o sekiz, on yaşında yavruyu alıp götürüp de bir köşede o iğrençlikleri yaptıktan sonra öldüreni siz hapse koyamazsınız’’ dedi.

ÜST VİCDAN MAHKEMESİ KURULMALI

Bu tip olaylar için üst vicdan mahkemesi kurulması gerektiğini söyleyen Zeybekci, "Toplumsal vahşet anlarında toplum vicdanının rahatlatıcı kararlar verilmeli ve uygulanmalı. Bunu yapmamız gerekiyor. Kimileri ne derse desin, o ayrı bir şey ama bakın başka şeyler için söylemiyorum, birisi işte üç kişiyi, beş kişiyi öldürdü, bunun için söylemiyorum. Toplum vicdanının azap gördüğü durumlarda bunun karşılığını verecek sistemi, ne olursa olsun Türkiye'nin üst yargılarından oluşmuş başka bir yargının, millet adına karar verecek bir mekanizma. Konuşmalı bunu. Akıl karar verir buna, vicdanlar karar verir, hukuk bunun sonucunu bulur" diye konuştu.

Bakan Zeybekci ayrıca çocukların camiye gittiğinde yaramazlık yapsa dahi kimsenin buna müdahale etmemesi gerektiğini belirterek, bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Bakan Zeybekci konuşmasının ardından KADEM Yurdu’nun açılışını yaptı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi