Görüş Bildir

Bakanlar'dan kardeşlik mesajı: Ülkemizi kimse bölemez

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Erzincan İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Erzincan’a geldi. Her iki bakan da konuşmalarında ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı ve Türkiye'yi kimsenin bölemeyeceğini söyledi.

Bakanlar'dan kardeşlik mesajı: Ülkemizi kimse bölemez

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Erzincan'a geldi. Bakanlar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, hava alanında partililerce karşılandı. Bakanar ve Hotar, daha sonra Erzincan Valisi Selman Yenigün’ü ziyaret ederek Erzincan'da yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Yapılan ziyarete PMYO inşaatı temel törenine katılmak üzere Erzincan’a gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçtar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da katıldı.

Valilik ziyaretinin ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Erzincan 13 Şubat spor salonunda yapılan kongreye katıldı.

Kongrede konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine karşı mücadele var. Ama şunu herkes bilsin ki bin yıldan beri bu topraklarda bir ve beraber bağımsız olarak yaşamış bu milleti bölmeye, parçalamaya, aralarına nifak tohumu sokmaya hiç ama hiç kimsenin hakkı yoktur. İşte bunun teminatı Erzincan’dır. Erzincan'da mezhebi, meşrebi, görüşü farklı olan bütün Erzincanlılar birdir beraberdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı bayrağı altında hür ve bağımsız olarak yaşamaya ant etmiştik. Bu andımızı da sonsuza kadar muhafaza edeceğiz. Sayın Bakanımızı tebrik ediyorum. Göreve geldiği ilk günden beri Türkiyemizin, insanımızın huzuruna, barışına, güvenliğine kastedenlere göz açtırmıyor. Ülkemizin birliğine beraberliğine fesat yuvalarına fırsat vermiyor. Diyoruz ki gelin silahı bırakın arkadaş. Silahla, adam öldürmekle, huzursuzluk çıkarmakla, terör estirmekle hiçbir yere varamazsınız. Eğer bu ülke için söyleyecek bir tek sözünüz varsa silahı bırakın gelin fikrinizi söyleyin onu da yapalım. Ülkeyi birlikte çağdaş uygarlık seviyesine taşıyalım. Bunun ötesi boş hayaldir, çıkmaz sokaktır. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum.” dedi.

Daha sonra kürsüye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin geldi. Ülkenin hükümetiyle, siyasetiyle, iktidarıyla, partisiyle bir bütün olduğunu belirten Şahin şöyle konuştu:

"Ayrılmaz, ayırılmaz, ayırılamaz. Her şeyiyle beraberiz. İyi günde de kötü günde de beraberiz. Kederde, kıvançta, tasada her zaman birlikteyiz. Sadece bugün değil bin yıldır birlikteyiz. İlelebet gök kubbe durdukça, yer küre var oldukça bu birlik ve beraberliğin içerisinde bu milletin varlığı ilelebet payidar olacaktır. Bizim inancımız, kararımız, kararlılığımız budur. Bunun aksine düşünceler, bunun aksine bölücü yıkıcı her türlü çabalar boş ve beyhude çabadır. Bu çabalarda ülke içinden değil ülke dışından tezgahlanan çabalardır. Bu çabalara maalesef benim Kürt kardeşlerimin zavallı genç çocukları kandırılarak alet edilmektedir. İnsanlık dışı bir yaşantının zebunu, mahkumu yapılmaktadırlar. Terörün ağababaları, baronları, yöneticileri, siyasetçileri hayatı çok rahat yaşamaktadırlar. Bir elleri balda bir elleri yağdadır. Ceplerinde para dolu, altlarında konfor sonsuzdur. Ama kandırılmış, korkutulmuş, kaçırılmış 15-16-17-18 yaşındaki fakir halk çocuklarının ortalama ömrü hiçbir zaman 40’ı geçmemektedir. Türkiye'de ortalama ömür 76 yaşına gelmişken dağda kandırılmış benim fakir çocuklarımın yaş ömrü 35’i geçmemektedir. Bu oyunu her yerde anlatacağız. Meclis'te de anlatacağız, Erzincan'da da anlatacağız. Bunların maskelerini düşüreceğiz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, havasını teneffüs eden, suyunu içen herkes, bu topraklarda beslenen herkes bundan sorumludur. Bu ülkede yaşayan, yazan, okuyan, çizen, konuşan herkes bu ülkeye göre düşünmek, bu ülkenin yüksek çıkarları için yazmak durumundadır. Bunu Erzincan'dan hep beraber ilen ediyor, hatırlatıyoruz."

Son olarak kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar geldi. Hotar, AK Parti'nin kuruşundan bugüne sosyal yapısı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan konuşmaların ardından Bakanlar Yıldırım ve Şahin, öğle yemeğini İl Jandarma Komutanlığı'nda yedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi