Görüş Bildir

Baluken için tahliye çağrısı

Diyarbakır Tabip Odası, önceki dönem HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in, bin 534 gündür hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu belirterek, tahliye edilmesi çağrısı yaptı.

Baluken için tahliye çağrısı

DİYARBAKIR-Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Twitter hesabı üzerinden Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Diyarbakır Milletvekili Dr. İdris Baluken’in tahliye edilmesini istedi.

Baluken’in hukuksuz bir şekilde bin 534 gündür tutuklu olduğuna dikkat çekilen paylaşımda, “Oda aktivistimiz Dr. İdris Baluken’in toplumun sağlık hakkı, barış, demokrasi ve insan hakları alanında yürüttüğü mücadelenin en yakın tanığıyız. 1534 gündür haksız hukuksuz bir şekilde tutuklu. Herkes için Adalet, #İdrisBaluken'e Özgürlük!” denildi.

16 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

24’üncü dönem Bingöl, 25’inci dönem Diyarbakır milletvekilliği yapan, çözüm sürecinde Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’la birlikte İmralı Heyeti’nde bulunan Baluken, HDP Eş Genel Başkanlarıyla birlikte 4 Kasım 2016'da tutuklandı. Ocak 2017'de ilk duruşmada tahliye edilen Baluken, savcılığın itirazı üzerine iki gün sonra yeniden tutuklandı. 4 Ocak 2018'de Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda Baluken'e “örgüt üyesi olmak”, 4 kez “örgüt propagandası yapmak” ve 4 kez “toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” iddiasıyla 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Baluken’e verilen hapis cezası temyiz için dosya Yargıtay’a taşındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi