Barajı aşacağız ve tehlikeyi durduracağız

Demirtaş: "Halkın desteğiyle barajı aşacağız ve tehlikeyi durduracağız. Yani Türkiye'yi adım adım felakete sürükleyen, içeride ve dışarıda istikrarsızlığı, güvensizliğini her geçen gün toplumun önüne bir tehdit olarak koyan bu çizgiyi frenleyeceğiz, bunu başaracağız" diye konuştu.

Barajı aşacağız ve tehlikeyi durduracağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın desteğiyle barajı aşacaklarını ileri sürerek, "Türkiye'yi adım adım felakete sürükleyen, içeride ve dışarıda istikrarsızlığı, güvensizliğini her geçen gün toplumun önüne bir tehdit olarak koyan bu çizgiyi frenleyeceğiz, bunu başaracağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Adana'da bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Demirtaş, Adana'nın emekçi, üretici temsilcileri ile bir arada olmanın kendileri için büyük onur olduğunu söyledi. Sandıktan başarılı çıkabilmeleri için oy desteğine ihtiyaçları duyduklarını aktaran Demirtaş, şöyle devam etti:

Barajı aşacağız ve tehlikeyi durduracağız

"Her bir oyun bizim açımızdan stratejik tarihsel kıymeti var. Sadece baraj aşmak, parlamentoda HDP'nin temsili için bu oyları istemiyoruz. Bizlere, diktatörlüğü dayatan tekçi bir rejim altında yönetme gibi bir anlayışı dayatan bir çizgi var. Bu çizgi maalesef 13 yıl boyunca ele geçirdiği her fırsatı hor kullanmış, hiçbir kalıcı köklü çözüm projesi üretmemiş. Toplumun beklentisi, Kürt sorunundan Alevi sorununa, işsizlikten Kıbrıs, AB, Ermeni meselesine bütün sorunların çözümü için 13 yıl boyunca toplum kredi vermiş ve çözmesini beklemiş. 13 yıldan sonra şimdi çıkmış, hiçbir sorunu çözmeyen bir anlayış, 'Beni başkan yapın' diyerek bu toplumdan oy istemeye çalışıyor. Bizi mezheplerimizle, kimliklerimizle birbirine düşürecek şekilde, meydanlarda yuhalatacak şekilde bir kampanya yürütmüş ve o çizgi oy istiyor şimdi Türkiye toplumundan."

HDP'nin bütün kimlikleri, inançları eşit gören, eşit yurttaşlık, eşit halklar çerçevesinde Türkiye'nin birliği içerisinde sivil özgürlükçü bir anayasa ile yönetilme ve barış içerisinde yaşamayı ortaya koyan çizgide hareket ettiğini vurgulayan Demirtaş, "Halkın desteğiyle barajı aşacağız ve tehlikeyi durduracağız. Türkiye'yi adım adım felakete sürükleyen, içeride ve dışarıda istikrarsızlığı, güvensizliğini her geçen gün toplumun önüne bir tehdit olarak koyan bu çizgiyi frenleyeceğiz, bunu başaracağız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Adana'nın sadece toprağının bereketiyle değil, insanının güzelliğiyle de Türkiye'nin en güzel yerlerinden olduğunu belirtti. Bir ülkenin geleceğini ve tarihini yeniden yazmak için bir araya geldiklerini ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu: ''Genel seçimlerin arifesinde bütün kentler ve Türkiye'deki ezilen kesimler, geleceğini yeniden inşa etmek için siyasi iradesini ortaya koyuyor. Adana'da da bu şehrin bu zamana kadar kötü yazılan yazgısını yeniden yazmak, emek ve insan temelli bir Adana oluşturmak için bir araya geldik. Bütün siyasi iktidarlar bu ülkenin bereketini kuruttu. AKP hükümeti döneminde 13 yıl boyunca sizler çok daha iyi birisiniz ki bu toprakların bereketini kurutan bir ekonomik politika ve sosyal, siyasal çizgi dayatıldı. Biz, Türkiye'de bu dayatılan ekonomik ve siyasal çizgiyi değiştirmek, yeni bir gücü ayağa kaldırmak için kendimizi ortaya koyduk."

Adana insanının kavgada cevval, inançta coşkulu ve tutkulu olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, partilerine destek istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz