Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında seçim öncesi vaatlerin yüzde 82'sini gerçekleştirdiklerini açıklarken, başbakanlık görevini devralış hikayesini de açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında seçim öncesi vaatlerin yüzde 82'sini gerçekleştirdiklerini aıklarken, başbakanlık görevini devralış hikayesini de açıkladı

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşuyor. Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Ne olursa olsun bu Meclis her zaman çalışacak. Kimse bu kapıya kilit vuramayacak, hangi terör saldırısı olursa olsun burada milletin kaderi ebediyen belirlenecek.

- Bu coğrafyaların kaderinde biz özne olmaya devam edeceğiz.

- 13 yıldır yaptığımız bütçede sadece insanımızı düşünerek hareket ettik.

- Etrafımızda hangi jeopolitik deprem yaşanırsa yaşansın, bu coğrafyada özne olmaya devam edeceğiz.

- Gücümüzü milleten alıyoruz, hesabımızı da sadece milletimize veririz.

-Sayın Kılıçdaroğlu kendisine yakıştıramadığım şekilde hitap ederken 'bunlar' diye hitap etti. Bunlar dediği Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. Türkiye'yi kimin yöneteceğine millet karar verir, millet kararını 1 Kasım'da verdi.

-Genelbaşkanlarınız 'AK Parti'nin lideri kim?' diye sordu haddi olmamasına rağmen. Ben burada olmama rağmen. Evet meydan burada söylüyorum, AK Parti siyasetinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben efsanevi bir liderden başkanlığı devraldım.

-Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla seçildi, bunu kimse örtbas edemez. Çatı aday oluşturdunuz 2014'te. Kendiniz meydana çıkmaya korktunuz. Bir işe de yaramadı. Bırakın şimdi gelecek seçimlere hazırlanın çalışın ve kazanın seçimleri siz oturun o koltukta.

-Vaadlerimizin yüzde 82'sini yerine getirdik, asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Emekliye zam yaptık. 14 yıl içerisinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz