Görüş Bildir

Başbakan Yıldırım: Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşarak, "Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Silahlı Kuvvetler'in bir mensubu, hatta bu ülkeye de ait değildir" dedi.

Başbakan Yıldırım: Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşarak, "Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Silahlı Kuvvetler'in bir mensubu, hatta bu ülkeye de ait değildir" dedi.

Başbakan Yıldırım, ayrıca Ankara Mamak ve Etimesgut'taki kışlaların Polatlı'ya, İstanbul'daki Maltepe ve Hasdal kışlalarının da Çorlu ve Trakya'ya doğru gideceğini açıkladı.

"CHP LİDERİ'Nİ, MHP LİDERİ'Nİ VE PARTİLİLERİ BÜYÜK BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM"

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında hitap etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi partilerle ve siyasi parti genel başkanlarıyla sürekli iletişim ve istişare halinde olduklarını belirten Yıldırım,"Gün birlikte Türkiye olma günüdür. CHP Lideri'ni, MHP Lideri'ni ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların bu büyük mitinge gelerek dostluk, kardeşlik, birlik dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor ve kendilerini pazar günü Yenikapı'ya bekliyoruz" diye konuştu.

"HAİN ÖRGÜTLE MÜCADELEDE HEP YALNIZ BIRAKILDIK"

Hükümetin 'FETÖ' ile mücadelesinde yalnız kaldığını dile getiren Başbakan Yıldırım, "17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bu FETÖ denilen örgüte amansız bir mücadele başlatmıştık. Ancak bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden, medyadan beklediğimiz desteği alamadık. Uluslararası planda da maalesef beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz akşamı bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki şu anda sadece biz değil hamdolsun bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü ve bu hainlerle 79 milyon amansız mücadele veriyor. Bu hain örgütü ve de bölücü terör örgütünü adeta jiletle kazır gibi bu mübarek topraklardan kazıyıp atacağız. Bu örgütlerin hem içeride hem dışarıda Türkiye'ye zarar vermemesi için her tedbiri kararlılıkla bugüne kadar aldık. Almaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"EN KÜÇÜK BİR HUKUKSUZLUĞA ASLA VE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Darbecilerin yargılanma sürecinde hiçbir hukuksuzluğa müsaade etmeyeceklerini belirten Yıldırım, "Devleti, milleti, hukuku, demokrasiyi ve özgürlükleri korumak için olağanüstü tedbirlerin alınması bir mecburiyet haline gelmiş, bu açıdan Meclis'imiz 3 aylığına olağanüstü hal yasası çıkarmıştır. Olağanüstü hale ilişkin eleştirilerin, kaygıların ne kadar yersiz olduğunu hep beraber görüyoruz. En küçük bir hukuksuzluğa asla ve asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. En küçük bir hak ihlaline, özgürlük ihlaline katiyen müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

"DÜZENLEMELER TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'MİZİ ZAYIFLATMAYACAK"

OHAL uygulamasıyla ilgili bilgiler veren Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu düzenlemeler altını çizerek ifade ediyorum, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi zayıflatmayacak; tam aksine daha güçlü, her türlü tehdide düne göre daha da hazırlıklı hale getirecektir. Çünkü dünyada tehdit şekilleri değişiyor. Bu değişen tehditlere karşı Silahlı Kuvvetlerin yeniden yapılanması ve hazır hale gelmesi, bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için, ülkemizin güvenliği için olmazsa olmazdır"

"MECLİS'İ BOMBALAYAN BU VATAN TOPRAĞININ FERDİ DEĞİLDİR"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atatürk'ün açtığı ve askeri makamların üzerinde bir merci olarak gördüğü Meclis'i kapatan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Hele hele o Meclis'i bombalayan, emri veren, onlarla bu hareketin içinde olan hiç kimse bu ordunun askeri değildir, bu milletin evladı da değildir, bu vatan toprağının ferdi de değildir. Her darbe teşebbüsü en başta Mustafa Kemal'in hatırasını, onun açılışına öncülük ettiği Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir, Silahlı Kuvvetler'in bir mensubu hatta bu ülkeye de ait değildir"

"KARDEŞ ÖRGÜTÜ PKK, FETÖ GİBİ ALÇAKÇA SALDIRILARI YAPIYOR"

Konuşmasında Bingöl'de zırhlı polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve 7 polisin şehit düştüğü bombalı saldırıya da değinen Yıldırım, "15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadı. Ama onun kardeş örgütü, bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi alçakça saldırıları yapıyor. Onun bıraktığı boşluğu doldurmayı ihmal etmiyor. Ama yapsınlar. Onun da hesabını soracağız. Onlar da başarılı olamayacaklar. FETÖ'ye nasıl milletle beraber gereğini yaptıysak PKK terör örgütünü de bu ülkenin sorunu olmaktan çıkacağız. Şimdi artık kırsalda daha fazla operasyonlara ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİNDE SÜNNİ-ALEVİ KARDEŞLİĞİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR"

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz ardından her alanda olduğu gibi Türk-Kürt kardeşliğinde Sünni-Alevi kardeşliğinde yeni bir dönem başlamıştır. Hainlerin, alçakların, satılmışların provoke edemediği bir zeminde köklü kardeşliğimiz inşallah bundan sonra daha da gelişecek daha da güç kazanacaktır. Bu ülkeye yönelik her terör saldırısını milletçe, 79 milyon hep birlikte göğüs gereceğiz. Demokratik geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi