Baydemir Fransız heyeti kabul etti

Fransız Komünist Partisi heyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek tutuklu belediye başkanları hakkında bilgi aldı ve dayanışma duygularını ifade etti....

Baydemir Fransız heyeti kabul etti

Fransız Komünist Partisi Yürütme Komitesi Üyesi Daniele Lebail, Uluslararası İlişkiler ve Kürt Ağı Ulusal Sorumlusu Sylvie Jan, eş sorumlu Joel Dutto, Komünist ve Cumhuriyetçi Seçilmişler Ulusal Birlik’ten (ANECR) Senatör Michel Billout, Sol Cehpe Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Birleşik Sol Grubu üyesi Marie-Christine Vergiat, Humatine Gazetesi’den Pierre Barbencey gibi üyelerden oluşan heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti.

FRANSIZ HEYET

Heyet, belediye başkanı ve seçilmişlerin durumunu anlayamadıklarını belirterek bu konuda Fransız kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de destek ve dayanışmalarından dolayı konuk heyete teşekkür etti. Demokrasilerde irade ve yöntemin halkın kendisi olduğunu belirten Baydemir, halkın iradesi ile seçilmişlerin tutuklanmasıyla aslında onu seçen halkın iradesinin tutuklanması anlamına geldiğini söyledi.

TUTUKLAMALAR

Baydemir, belediye başkanı tutuklu bulunan bir belediye ile kardeş ilişki geliştirmenin önemli olduğunu söyledi. Kızıltepe’nin belediye başkanı ve yerine seçilen vekilinin de tutuklandığını, bunun yanısıra seçilmiş BDP’li tüm meclis üyelerinin ya tutuklandığı ya da arandığını belirten Baydemir, kentte sadece 2 AKP’li meclis üyesi kaldığını söyledi. Kendisine de yurttışına çıkış yasağı konulduğunu anımsatan Baydemir, yasama yürütme ve yargı ayrılığı değil « güçler birliği »nin yaşandığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz