Görüş Bildir

Baykal'a teşekkür!

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel iki ülke arasındaki diplomatik krizi konuştu. Başbakan Yıldırım görüşmeyi olumlu olarak değerlendirdi.

Baykal'a teşekkür!

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarına izin vermeyen Almanya'nın Başbakanı Merkel  ile bu konuda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Yıldırım, "Sayın Merkel ile telefon görüşmemiz beklediğimizden uzun sürdü. Görüşme iyi ve olumlu geçti. Bundan sonraki programlar için daha farklı bir yol izleyeceğiz." dedi.

İKİ ÜLKENİN  BAKANLARI BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yıldırım konuşmasında önümüzdeki hafta iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının bir araya gelip konuyu konuşacaklarını açıkladı.

BAYKAL'IN ALMANYA PROGRAMINI İPTAL ETMESİ

Başbakan, Deniz Baykal'ın Almanya ziyaretine iptal etmesine ilişkin "Sayın Baykal Türkiye'ye karşı böyle bir tutum olmasına karşı tepki olarak bir karar almış olabilir. Eğer böyle ise kendine teşekkür ederiz. Benim şuan Almanya programım yok ama diğer arkadaşlarımız gidebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi