Baykal'ın Başbakan'dan ricası

CHP eski lideri Deniz Baykal ocak ayında Başbakan Erdoğan’a yaptığı “geçmiş olsun” ziyaretinde Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal’ın durumunun kötü olduğunu ve Mehmet Haberal’ın annesini görebilmesinin yolunun açılmasını rica etmişti.

Baykal'ın Başbakan'dan ricası

Haberal’ın annesini kaybetmeden önce Meclis’ten geçemediyse de geçtiğimiz günlerde de bu teklif yasalaştı. Baykal, “Haberal yasası” olarak bilinen, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını ziyaret etmelerine olanak sağlayan yasa değişikliğin onaylanmasının ardından teşekkür için Başbakan Erdoğan’ı telefonla aradı. Baykal, yasa için Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Deniz Baykal, “Aksamayla da olsa bu kanun çıktı. Kanun çıktıktan sonra Sayın Başbakan’a telefon ederek teşekkür ettim. Tutuklu vekiller konusunda yeni adımlar atılabileceğini söyledim. Daha önce partilerin arasında uzlaşma olduğunu ve bunun çözümü herkesin beklediğini ilettim. Nasıl hasta anne babasını ziyeret edebilecekse yine böyle bir insani durum olan tahliyeleri konusunda da beklentilerimi anlattım. Bu konuda Tüm Türkiye’nin beklentileri olduğunu Sayın Başbakan’a ilettim” dedi. Baykal, tutuklu milletvekillerinin tahliyesi konusunda umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Baykal’ı dinleyen Başbakan Erdoğan’ın ise tutuklu milletvekillerinin tahliyesi konusunda beklentilere dair “Arkadaşlarımız görüşüyor” dediği adım atılabileceği mesajı verdiği kaydedildi. Baykal’ın “Yeni ileri bir adım kamuoyunun beklentisi” sözleri üzerine de Başbakan’ın “İnşallah” karşılığı verdiği öğrenildi.

Kaynak:Vatan

Kaynak: Diyarbakır Söz