BDP'den tutuklu milletvekilleri için araştırma istemi

BDP, tutuklu milletvekilleriyle ilgili sürecin tüm boyutlarıyla araştırılarak gerekli çalışmanın yapılması için Meclis araştırması açılmasını istedi.

BDP'den tutuklu milletvekilleri için araştırma istemi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde, son 10 yıllık süreç içerisinde giderek artma eğiliminde olan ve kişilerin düşünce ve ifade hürriyetinin önünde insan hakkı ihlali teşkil eden yaptırımlar ve tutukluluk halleri ile ülke gündeminin en önemli hassasiyeti olan tutuklu seçilmişlerle ilgili sürecin tüm boyutlarla araştırılması gerektiği ifade edildi.

Gerekçede, son bir yılı aşkın sürede 3 bin 151 kişinin tutuklandığı, 8 bin 575 kişinin gözaltına alındığına işaret edilerek, ayrıca 14 Nisan 2009'dan beri yürütülen operasyonlar kapsamında 7 bin BDP'linin tutuklandığı belirtildi.

Bu tablonun umut kırıcı olmanın ötesinde demokratik topluma olan inancı yok ettiği ifade edilerek insan hakkı ihlalleri ile bunun öne önemli örneğini oluşturan tutuklu milletvekillerinin durumunun açıklığa kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz