BDP'li Tan: 28 Şubat'ın siyasi davaları yeniden görülmeli

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 28 Şubat dönemindeki siyasi davaların yeniden görülmesi gerektiğini söyledi.

BDP'li Tan: 28 Şubat'ın siyasi davaları yeniden görülmeli

Meclis'te Fikri Özgürlük Platformu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Tan, Salih Mirzabeyoğlu'nun 'sudan bahaneler'le müebbet hapis cezasına çarptırıldığını savundu. Tan, "28 Şubat döneminde bugün herkesin kabul ettiği ve sorumlularının şu anda cezaevlerinde yargılanmakta olduğu bir andıçlama dönemi başladı. Türkiye'de ne kadar İslami grup, cemaat, tarikat ve düşünce sahibi, kanaat önderi var ise bunlar belli bir plan ve proje çerçevesinde karalanmaya, itibarsızlaştırmaya ve düzmece davalarla sözde yargılanıp mahkûm edilmişlerdir. Ama bugün bu işin bazı sorumluları biliyorsunuz, cezaevlerinde yargılanıyorlar ve yargılanma sureci de henüz bitmedi." dedi.

SİYASİ DAVALAR

28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanması gerektiğini belirten Tan, sözlerine şöyle devam etti: "Yeniden yargılanmaları durumunda da nasıl bir zulüm altında kaldıkları ortaya çıkacaktır. Salih Mirzabeyoğlu'na şu an kendi iddialarına göre telegram işkencesi uygulanmaktadır. Telegram, kişinin kendi iradesini belli manyetik dalgalarla kontrol altına alma ve yönlendirme eylemidir. Mutlaka Salih Mirzabeyoğlu ile ilgili Türkiye'de bu konunun uzmanı olan bir heyet, ayrıca yurt dışından kabul edilebilir bir heyetin de bu konu üzerinde bir inceleme yapmasını talep etmekteyiz. Bir gecede şike kararını geçiren Sayın Başbakan, bir gecede olağanüstü yetkilere sahip mahkemeleri kapatan Başbakan, kendisi de 28 Şubat süreci mağduru olduğunu söyleyen Başbakan bu sesimizi duysun, kendisi gibi mağdur olan insanlara elini uzatsın."

Fikri Özgürlük Platformu Koordinatörü Fatma Parmaksız ise Mirzabeyoğlu'nun fikirlerinden dolayı müebbet hapse çarptırıldığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler