Beşir Atalay, adayları nasıl seçtiklerini açıkladı

Milletvekilliği genel seçimleri içi Ak Parti’nin çok ciddi bir şekilde çalıştığını açıklayan Beşir Atalay, son 11 günde deyim yerindeyse dış dünyayla ilişkilerini keserek tüm vakitlerini ve düşüncelerini aday belirleme çalışmalarına ayırdıklarını belirterek “Flaş aday transferini düşünmedik. Mümkün olduğu kadar tabanımızın belirlediği adaylara öncelik tanıdık. Adaylarımızın Türkiye’nin aynası olmasına özen verdik, Misyonumuzu üstlenebilecek isimleri belirlemeye çalıştık” dedi.

Beşir Atalay, adayları nasıl seçtiklerini açıkladı

Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin aday belirleme çalışmalarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyerek şu mesajları verdi;

11 GÜN PARTİYE KAPANDIK

Gece-gündüz demeden 11 gün boyunca dış dünyayla bağlantımızı kestik. Elimizdeki verilere göre değerlendirmeler yapıldı.

VERİ ANALİZLERİ YAPILDI

Pek çok veriyi analiz ederek AK Parti’mizin geleceği için en uygun adayları tespit etmek çalışması bu. Başbakanımız baştan sona bütün çalışmaları kendi yürütmüştür. Adaylarımızı belirlerken ilk olarak büyük şehirlerimizin siyasi ve sosyolojik yapısını göz önünde bulundurduk. Aday profillerinde merkezi siyasetin ihtiyaçlarıyla yerel siyasetin ihtiyaçlarını dengeleyen bir anlayış gözettik.

ÖNCELİK TEŞKİLATIN OLDU

Flaş aday transferinden uzak durduk. Teşkilatlarımızdan gelen adaylara mümkün olabildiğince öncelik verdik. AK Parti serüveninde yer alan adaylara biz öncelik verdik ve aday profilimizin Türkiye’nin aynası olmasına büyük önem verdik. Her şehirimize baktığımızda bunu görebileceksiniz. Analizlerimizi çok derinlemesine yaptık. Yeni Anayasayı yapacak bir kadro olarak görüyorum adaylarımızın. Bu misyonu yüklenebilecek arkadaşlar olarak görüyorum. Her kademedeki arkadaşımız önemli. Büyükşehirlerimize önem gösterdik.

DEMOKRASİ BAYRAMI

Yerelle entegrasyonunu güçlendirecek bir adım atmış olduk. Türkiye’nin her köşesinde demokrasi bayramı yaşayacağız. Seçim şarkısını da önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantıyla sizlere de dağıtacağız.

BAZI ARKADAŞLAR DİNLENMEYE ALINDI

Atalay, “Adaylarımızın 99’u kadın aday, 451’i erkek aday.  Meslek dağılımında yine hukukçu adaylarımızın ağırlığı var. Hukukçular 110 civarında, 29 doktorumuz 36 akademisyenimiz var. İş hayatından ve bir çok daldan adayımız var.  Her dönem bir hücre yenilenmesi oluyor. Bazı arkadaşlarımız dinlenmeye alınıyor. Ama iletişimimiz hiç kopmuyor. Kendileriyle toplantı yaparak alan çalışmalarında birlkte olacağız. Kendisi başvurmayan 10 adayımız var. Biliyorsunuz 70 vekilimiz 3. dönem olduğu için başvuru yapmamıştır. Toplam 80 kişi ediyor. Yani bu dönemde görevli vekillerimizden 80 kişi yeni listede yok” dedi.

O HABER FİTNE ÇIKARMAYA YÖNELİK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adaylığı ile ilgili yaptığı iddia edilen açıklamayı yalanladı. Arınç, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, “Bugün Hürriyet Gazetesi’nde ‘Saray’ın Şifresi’ başlığı ile yer alan ‘Benim bu partide hatırım varsa’ diye devam eden internet sayfalarında iktibas edilen haber doğru değildir, yalandır. Fitne çıkarmaya yöneliktir. Kesinlikle reddederim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz