Beştaş’tan Ensarioğlu yanıtı

DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş, AK Partili Galip Ensarioğlu'nun "Beştaş’ın aday olmasına bakmayın, İstanbul’da DEM ittifakı var" sözlerine yanıt verdi: "Süleyman Soylu'ya mı özeniyor?"

Beştaş’tan Ensarioğlu yanıtı

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. 

Halkın seçime ilgisiyle ilgili konuşan Beştaş, "İBB'de yarışıyor olmamız büyük bir destekle de karşılanıyor" dedi.

Murat Çepni ise, "DEM Parti'nin seçim tartışmalarında denklem dışındaymış gibi tartışılmasına karşıyız. Burada sadece iktidarın yok sayma politikalarından ziyade ezilen halkların temsili meselesi yok sayılan şeydir. Sadece kendi görünürlüğümüzü değil, yok sayılanların görünürlüğünü yaratıyoruz. Biz sadece seçim çalışması yürütmüyoruz. Her yer bayraklarla dolu birbirleriyle adaylar ağız dalaşına giriyorlar. Buradan hareketle son haftaya kadar başladığımız gibi devam edeceğiz" diye konuştu.

'KAYBETİRME YA DA KAZANDIRMA STRATEJİMİZ YOK'

Beştaş, 2019 seçimlerinde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediklerini ancak bu seçimde kazanmak üzerine politika yürüttüklerini belirtti. Beştaş, "Bu seçimde kaybettirme ya da kazandırma stratejimiz yok. Kazanma stratejimiz var" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin İstanbul'daki oy oranına ilişkin konuşan Beştaş, "Anket yaptırmadık. Neredeyse her gün bizimle ilgili anket sonuçları ortaya çıkıyor. Anket yapmaya gerek duymuyoruz" diye konuştu.

ENSARİOĞLU'NA YANIT: SOYLU'YA MI ÖZENİYOR?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, 'Beştaş’ın aday olmasına bakmayın, İstanbul’da DEM ittifakı var' sözlerine yanıt veren Beştaş, "Göstermelik bir aday olarak görünüyor muyum?" diye sordu Ensarioğlu'na yanıt veren Beştaş şunları söyledi: "İlgili şahıs bizim açımızdan çok önemli yerde durmuyor. Siyasi sığlığını gördüm. Kendisi geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Pazarlıklar yapmıştı. Kendisi Süleyman Soylu'ya (Eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili) mı özeniyor? Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir. Ben bizi tartışmak yerine başka kapıya demek istiyorum. Bizim iddiamız bu ülkeye ve yurttaşlarımıza özgür bir barış sunmaktır. Polemik yapmak değil amacım. Bu gibi konuşmalar kapsam dışında" dedi.

SOL VE SOSYALİST PARTİLERE ÇAĞRI

Murat Çepni, sol ve sosyalist partilere sorumluluk ve tutarlılık çağrısında bulundu: "DEM Parti olarak demokrasi İttifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı için büyük emek verdik. Sorunları doğrudan ve cesurca muhatap aldık. Kürt sorunu sorunlardan bir tanesi değil. Sorunlardan başta olanıdır diyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı'na bugün baktığımızda maalesef o dar düzleme özel olarak kurulduğunu görüyoruz. Bugün seçimlerde emek ve sol hareketin esasen AKP'den kurtulmaya odaklı bir politika olduğunu görüyoruz. Bunun esaslı bir kazanım getiremeyeceğini söylüyoruz. Ciddiyet ve sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Eğer DEM Parti üzerinden bir seçim tartışması yürütülüyorsa bunun bir manası var. Bugün DEM Parti etrafında kenetlemeyi bazı arkadaşlarımız maalesef sanki sandıktan güçlü çıkmak olarak algılıyor ama değil. DEM Parti etrafında kenetlenmek öylesine bir laf değil. Sorumluluk ve tutarlılık çağrısı yapıyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler