Beştepe'nin ardından Cumhurbaşkanı basın açıklaması yapıyor

Cumhurbaşkanı liderliğinde yaklaşık 3 saat süren Kabine Toplantısının ardından Erdoğan basın açıklaması için kameralar karşısına geçti.

Beştepe'nin ardından Cumhurbaşkanı basın açıklaması yapıyor

Beştepe'deki Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanının basın açıklaması devam ediyor. 

Kabine yaklaşık 4 hafta sonunda Beştepe'de toplandı. 

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, kararın memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Türk Savunma Sanayisinin daha hızlı gelişeceğini ifade etti. 

Terörle mücadele çalışmalarından deprem bölgesindeki vatandaşın kalkınma çalışmalarına kadar bir çok konuda çalışmalarını yürüttüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı açıklamasında, "Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin hazırlıkları da gözden geçirdik. Dünya genelinde etkili olan olumsuzluklara rağmen Türkiye hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Ocak ihracatımızın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artışla 20 milyar dolar oldu. Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık." şeklinde konuştu. 

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

RAYLI SİSTEM İSTANBUL

Akabinde Cumhurbaşkanı: "Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız.

RİSK PRİMİMNDEKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR


Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde hedef 60 milyar dolar.
TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkliye'de işsizlik oranı Aralık 2023'te bir önceki aya kıyasla 0,1 puan düşüşle yüzde 8,8 geriledi. Ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor.

BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Milli Uzay Programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek, insanlı uzay misyonunu başarıyla hayata geçirdik. Alper Gezeravcı görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkemize döndü ve biz de kendisini bugün kabul ettik. İkinci astronotumuz da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz. Ülkemizin farklı alanlarda yaptığı her hamleyi değersizleştirmeyi maharet zannedenler maalesef burada da boş durmadı. Eser ve hizmetlere kulp takan, takoz koyan, engel çıkartan bu sığ anlayışı gördükçe üzülüyoruz. Türkiye'nin geçmişte kaybettiği hazine değerindeki yılların, kaçırdığı fırsatların sebebini bunlara baktıkça daha iyi anlıyoruz. Müzmin muhaliflere aldırmadan yolumuza devam ettik, edeceğiz.

ABD'DEN F-16 SATIN ALMA SÜRECİ

ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebizimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türk Savunma Sanayii daha hızlı yol alacaktır." şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler