Binali Yıldırım'ın hayali...

Kars Vakfı'nın Sheraton Oteli'nde düzenlediği ''geleneksel kaz yemeği'' etkinliğinde konuşan Bakan Yıldırım, stratejik konumu ve ticaret yollarının üzerinde bulunan Kars'ın küresel ticaretin uğrak noktası olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım'ın hayali...

Kars'ı ülkenin birliğinin, beraberliğinin, bağımsızlığının timsali olarak nitelendiren Bakan Yıldırım, bu kente hizmet etmeyi boyunlarının borcu olarak gördüklerini söyledi. Yıldırım, kendilerine verilen görevi yerine getirmek ve millete hizmet götürmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Projesi'nin yüzde 85'inin tamamlandığını, bu projeyle sadece Bakü'yü Kars'a değil, Çin'i de Londra'ya bağlayacaklarını vurguladı.

Kars Havaalanı'na uluslararası standartlara uygun pist yapıldığını belirten Yıldırım, 3 milyon yolcuya hizmet verecek terminalin de kente kazandırılmasıyla Kars'ta hava taşımacılığının çok daha hızlı gelişeceğine dikkati çekti. İnsanların taleplerinin her geçen gün değiştiğini ifade eden Yıldırım, yaşlı bir kadının köyüne ADSL istemesine ilişkin anısını anlatarak hizmetlerinin süreceğini bildirdi.

2023 hedefleri listesinin başında yüksek hızlı tren yapımının geldiğini dile getiren Bakan Yıldırım, ''Yarım asırdan beri hasretimiz olan demiryolları tekrar insanların yükünü almaya devam edecek'' diye konuştu. Kars'ın hak ettiği yeri bulduğunu ifade eden Yıldırım, Kars'ın en fazla teşvik alan iller arasında yer aldığını kaydetti.

Konuşmasının ardından halk oyunları ekibi Yıldırım'a Türk bayrağı hediye etti. Yıldırım, bayrağı öperek teslim aldı. Gecede Kars Vakfı için bağış toplantı. Bunun için sahneye davet edilen Bakan Yıldırım, vakfa verilecek katkıların karşılığını göreceğini, bu yardımlarla gençlerin eğitim alacağını, memlekete hizmet edeceklerini söyledi.

Bağış toplanmasının ardından Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı çalışmalarından dolayı Bakan Yıldırım'a eski TBMM başkanlarından Hikmet Çetin teşekkür plaketi verdi.

Karslı işadamlarına kente katkılarından dolayı plaketlerin sunulduğu geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz