Görüş Bildir

Bozdağ'dan Demirtaş'a tepki!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT ile ilgili açıklamalarının, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından çarpıtılarak, ''MİT mensuplarının terör eylemlerine katıldığı'' şeklinde yansıtılmaya çalışıldığını, bunun ''siyasi ahlaktan yoksun değerlendirmeler'' olduğunu savundu.

Bozdağ'dan Demirtaş'a tepki!

Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, dün Kanal-7'de canlı yayınlanan Başkent Kulisi adlı programda bir soru üzerine ''MİT'in terör örgütlerinin faaliyetlerini takibe alması ve bilgi toplaması görevinin gereğidir. 'Ben sizin içinize girdim' demeden, terör örgütüne üyelik suçunu işlemeden, örgütün içine girilmesi mümkün değildir 'Milli İstihbarat'ın terör örgütü içine sızmalarına baktığınızda, sızmanın suç işlemeden yapılma imkanı yok. Oraya girdiğiniz zaman o faaliyetlerin içinde olduğunuz zaman karşıdakilerin güvenini kazanmak için de bazı şeyler yapması gerekir ama burada önemli olan şu, bu yaptığı şeylerin ülkenin aleyhine sonuçlar doğurmaması. Askerimize, polisimize kurşun sıkılmaması, canlı bomba eylemlerinin yapılmaması... Bunlar zaten yok, olması da mümkün değil, düşünülemez de zaten'' ifadelerini kullandığını belirtti.

 

BOZDAĞ TEPKİSİ

Bu ifadelerinin gazetelerin birçoğunda yer aldığını bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:

''Görüldüğü gibi bu açıklamalar terör örgütüne sızmış MİT mensuplarının askerimize veya polisimize veya vatandaşlarımıza dönük herhangi bir terör eylemine katılmadığına, kurşun sıkmadığına ve canlı bomba olmadığına, terör eylemlerini desteklemediğine ve bunların mümkün olmadığına vurgu yapan açıklamalardır.

Buna rağmen bu açıklamaların Selahattin Demirtaş tarafından çarpıtılması ve kamuoyunda farklı algılanacak şekilde 'MİT mensuplarının terör eylemlerine katıldığı' şeklinde yansıtılmaya çalışılması siyasi ahlaktan yoksun değerlendirmelerdir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi