Buldan: Erken seçime kadar bir geçiş dönemine ihtiyaç var

Gelecek Partisi ziyaretinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, erken seçimin olacağı tarihe kadar bir geçiş dönemine ihtiyaç olduğuna değinerek, “Bir çıkış noktası aramak gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Buldan: Erken seçime kadar bir geçiş dönemine ihtiyaç var

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Gelecek Partisi’ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanlarına Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan eşlik etti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kapıda karşıladığı HDP Eş Genel Başkanları basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme ardından Buldan ve Sancar ile Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak konuşan Ahmet Davutoğlu, “Demokrasiler farklı görüşlere dayanır” diyerek, görüşmeden memnun olduklarını belirtti.

‘ERKEN SEÇİM İÇİN BİR GEÇİŞ SÜRECİNE İHTİYAÇ VAR’

Söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, “Kıymetli bir görüşme gerçekleştirdik. Yaklaşık iki saat bir görüşme yaptık. Gelecek Partisi Sayın Davutoğlu ve heyetiyle birlikte. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve bu durumla birlikte Türkiye toplumunun bizden beklentilerini konuştuk. Ekonomik kriz ile birlikte Türkiye toplumunun büyük bir beklenti içinde olduğu, muhalefet partilerinin bir araya gelmesi ile birlikte seçim dönemine kadar istişare ederek bu süreci nasıl yürüteceğimize dair görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı olduğunu aktaran Buldan, şunları söyledi: “Bu talebimizi Gelecek Partisi ile de paylaştık. Yarın yapacağımız ziyaretlerde de genel konuları ifade edeceğiz. Biz de ‘hemen acil seçim’ diyoruz. Türkiye’nin bu mevcut durumdan kurtulabilmesi için. Ancak, erken seçimin olacağı tarihe kadar da bir geçiş dönemine ihtiyaç var. Çünkü bugün Türkiye'de demokrasin, adaletin, hukukun olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Bu süreçle mağdur olan Türkiye halklarıdır. Bizler, AKP-MHP hükümet gündem değiştirmeye çalışsalar da bir erken seçimi gündemlerine almasalar, ekonomik krizi gündem olmaktan çıkarsalar bile Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var. Türkiye halklarının içinde olduğu durumu konuşmak ve dertlerine çare olmak zorundayız. Bütün muhalefet ve kamuoyu paylaştık, buradan bir çıkış noktası aramak gibi bir sorumluluğumuz var. Ve bu sorumluluk gereği buradayız ve bu konuları konuştuk. Bir kez daha kendilerine bizi ağırladıkları için teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz