Buldan konuştu: Annelerin çığlıklarını duyun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır ATK önünde konuştu. Cezaevlerinde yaşanan ihlalleri sıralayan Buldan, Adalet Bakanı’na 'Haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün' çağrısı yaptı.

Buldan konuştu: Annelerin çığlıklarını duyun

Tutuklu ve Hasta mahkumların yakınlarının Diyarbakır, Van ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Diyarbakır’da aileler, Adalet Nöbeti kapsamında Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş katılımı ile basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP, TJA,  MED TUHAD-FED, Diyarbakır TUAY-DER, ÖHD, MEBYA-DER, DİSK Diyarbakır Bölge Temsilciliği ile MED-DER yönetici ve üyeleri de destek verdi.

ATK ÖNÜNDE YOĞUN ÖNLEM

Polis, açıklama öncesi ATK önünde yoğun önlem aldı. ATK önüne araçların geçişine izin verilmedi. Açıklama ATK önünde yapıldı.

KOLAKAN: BU ZULÜM SON BULSUN

Hasta tutuklu Ahmet Kolakan’ın annesi 71 yaşındaki Fevziye Kolakan Kürtçe yaptığı açıklamada, cezaevindekilere yönelik baskıların arttığını iddia etti. Konuşmasında Adalet Bakanlığına  seslenen Kolakan, “Tutukluların hakları verilsin. Annelerin gözyaşları akmasın. Artık ölümler son bulsun, cezaevinden cenazeler çıkmasın” dedi.

BULDAN: ANNELERİN ÇIĞLIĞINI DUYUN

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, annelerin 6 aydır adalet arayışlarını sürdürdüğünü hatırlattı. Annelerin ülkeye artık adaletin gelmesi ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin son bulması için bir çığlık yükselttiğini ifade eden Buldan, annelerin seslerinin duyulmasını istedi.

DIŞARIDA TEDAVİ EDİLSİNLER

Her gün hak ihlallerinin yaşanması bir yana cezaevlerinde ölüm haberlerin geldiği bir dönemin yaşandığını öne süren Buldan, bu ölümlerin sadece cezaevi idaresi ve onların emirleriyle değil, cezaevlerinde yaşanan ölümlerden bu ülkeyi yönetenlerin bilgisi olduğunu söyledi. Buldan, “Bugün bin 600 ile kişinin hasta tutuklu olduğu cezaevlerinde, her an ölümlerin yaşanacağını bilmelerine rağmen bu insanların dışarıda tedavi edilmesine izin verilmiyor. Hasta tutuklular, son aşamaya geldikten sonra, son günlerini belki hastanelerde yaşamını yitirerek tamamlıyorlar” iddiasında bulundu.

'KOLTUKLARA HİÇ KİMSE GÜVENMESİN'

Cezaevlerinde yaşanan ihlaller yanı sıra yargı alanında da hakkaniyetli kararlar verilmediğini ileri süren Buldan, verilen yüksek cezaları konu etti. Buldan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  “En ufak bir hak talebini bile büyük cezalarla bastırmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler ki,  bu ülkeye demokrasi gelene kadar, bu ülkeye özgürlük ve barış gelene kadar hak ve hukuk mücadelesi bu ülkede başta annelerimiz olmak üzere hepimiz tarafından yürütülecektir.  Adalet bir gün mutlaka sağlanacaktır.  Türkiye’deki vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz; annelerimiz yalnız değildir. Cezaevlerindeki arkadaşlarımıza uyguladığınız bütün haksızlık ve hukuksuzlukların karşısında kamuoyunun demokrasiden yana, adaletten yana, barıştan yana olan herkesin bu hukuksuzluklara karşı çıkmasını bekliyoruz.

ADALET BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Bu ülkede bir gün mutlaka adaletin sağlanacağına da inanıyoruz. Cezaevleri artık işkencelerin yapıldığı, ölümlerin yaşandığı, gaspların yaşandığı, her gün odaların izinsiz arandığı, çok keyfi uygulamalarının hayata geçtiği bir yer olarak karşımızda duruyor. Adalet Bakanı’na da buradan seslenmek istiyorum. Yeni geldiğiniz görevinizin başına, oradaki insanlarla iletişim içerisinde olun, oradaki haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün ve buna göre tedbir alın. Ben bir kez daha annelerimize, vicdanlı herkesin, onurlu herkesin, adalet sahibi olan herkesin annelerimizle dayanışma içerisinde olmasının önemli olduğunu ifade ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz