Buldan: Mücadelemiz sadece seçim sonucuyla değerlendirilemez

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kongrede başlayacak değişim ve dönüşümle birlikte eksikliklerini gidereceklerini belirterek, “Mücadelemiz sadece seçim sonucuyla değerlendirilemez” dedi.

Buldan: Mücadelemiz sadece seçim sonucuyla değerlendirilemez

Kurban Bayramı nedeniyle Van’da bulunan ve ziyaretlerini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Elbak (Başkale), Payizava (Gürpınar) ve Westan (Gevaş) ilçe yönetimleriyle buluştu. Buldan, buluşmalarda gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘MÜCADELEMİZ SEÇİMLE VAR OLMADI’

Bayramın önemine değinen Buldan, bu coğrafyada uzun yıllardır bayramların demokrasinin, özgürlüğün ve kardeşliğin yaşanmadığı bir ortamda geçtiğini hatırlattı. Bayram bir kez daha özgürlüğe, demokrasiye ve barışa vesile olmasını dileyen Buldan, bu coğrafyada büyük bedeller ödendiğini ve büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Mücadelelerinin sadece seçim sonucuyla değerlendirilemeyeceğini kaydeden Buldan, “Bu mücadele sadece seçim sonucu gösterilerek bir yenilgi olarak algılanmasını doğru bulmuyoruz. Bizim mücadelemiz sadece seçimle var olan bir mücadele değil” diye konuştu.

‘SEÇİMLERE GİRMEDİĞİMİZDE DE MÜCADELE ETTİK’

Kürt siyasi hareketin seçime girmediği dönemde de mücadele ettiğini hatırlatan Buldan, “Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü var etmenin koşullarını mücadele ederek oluşturmaya çalıştık. Seçimler ve meclis, bu mücadelenin bir mevzisidir ancak seçim sonuçları bir başarısızlık olarak nitelendirmeyi ben mücadelemize büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Biz diğer partilerle aynı koşullarda seçime girmedik. Devletin bütün imkanlarını kullanarak seçimlere girmedik. İktidarın, bu devletin, medyasını, ordusunu, yargısını, parasını ve kaynaklarını kullanarak iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Antidemokratik koşullarda girdiğimiz seçimin sonuçları moralimizi bozmamalı. Biz onlarla aynı koşullarda seçimlere girseydik eğer, bu sonuçların iki katını alırdık. Bütün bunların halkımızda bir moral bozukluğunu yarattığını biliyoruz, bu yüzden eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Yeni bir mücadele hattı öreceklerini belirten Buldan, “Kongrede başlayacak değişim ve dönüşümle birlikte eksikliklerimizi göreceğiz ve bunları telafi edeceğiz. Eksikliklerimizi görerek, bilerek bu mücadeleye kaldığımız yerden devam etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Elbette daha iyi sonuçlar almak isterdik. HDP kapatma davasının, Kobanê kumpas davasının, her gün operasyonlarla yöneticilerimizi gözaltına alıp tutuklayan bir anlayış var. Tecrit politikasının, savaş politikasının devam ettiği bir süreçte AKP-MHP’nin HDP’yi seçimlerin dışında bırakmak için uyguladığı politikaların farkında olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz