Buldan: Şimdi istemeyebilirler ama kapımızı çalacaklar

HDP Denizli İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan Buldan, ''Şimdi hiç kimse HDP’yle yan yana gelmek istemeyebilir ama yeri ve zamanı geldiğinde kapımızı çalacaklarını biliyoruz'' dedi.

Buldan: Şimdi istemeyebilirler ama kapımızı çalacaklar

HDP Denizli İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi’ni Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla kentte bulunan bir toplantı salonunda gerçekleştirdi. “Umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor, özgürlüğe yürüyoruz. Şimdi HDP zamanı” şiarıyla yapılan kongreye, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

'TÜRKİYE'DE İŞÇİNİN CANI ÇOK UCUZ'

Buldan konuşmasına Bartın Amasra’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçinin ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Buldan, şunları söyledi: “Bir kez daha gördük ki Türkiye’de işçinin canı çok ucuz. Hayat pahalı ama Türkiye’de can ucuz.  Bu yaşanan katliamdır, ihmalkarlıktır. Bu yaşanan cinayettir, bu yaşananlar ihmalkarlık sonucudur ve bu yaşananlar iktidarın işçiye, emekçiye reva gördüğü yaşam biçimidir.

'KADER DEĞİL CİNAYET'

“Ya Allah rızası bari konuşmayın, bari susun, çünkü konuştukça yerin dibine batıyorsunuz, dibin dibine batıyorsunuz. Bu cinayetin, bu katliamın önlemlerin alınmamasından ve ihmalkarlık sonucu yaşandığını hepimiz biliyoruz” diyen Buldan, “Elbette ki bu bir kader değil bu bir cinayet, bir katliamdır. Bu tür olayların bu tür yaşanan cinayetlerin sadece yüzde 2’si kaderdir. Yüzde 98’i ihmalkarlık, tedbirsizlik ve işçiye, emekçiye reva görülen yaşam biçimidir.”’

TÜRKİYE HALKLARINA YENİ BİR TERCİH OLARAK ORTAYA ÇIKTIK'

HDP tüm kuşatmalara, AKP ve MHP'nin tüm saldırılarına ve bütün engellemelere rağmen Üçüncü Yol çizgisinde ısrar ediyor. Bu çizgide Türkiye’nin geleceği yarınları ve aydınlığı için mücadele ediyor. Bu ülkenin tek çıkış yolu Üçüncü Yol çizgisidir. Bu yolu ve çizgiyi büyütmek bizlerin görev ve sorumluluğudur.  Kısa bir süre önce Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturduk. Bizi inkar eden, yok sayan, görmezden gelen ittifaklara karşı, özellikle Kürtleri inkar eden Cumhur İttifakına, karnından konuşan Millet İttifakına karşı Emek ve Özgürlük İttifakı ile Türkiye halklarına yeni bir tercih olarak ortaya çıktık. Elbette ki bu ittifak sadece ifade edilen, deklare edilen partilerle sınırlanmayacak. Daha da büyüyecek, genişleyecek, Kürdi ittifaklarını, Türkiye’nin bütün kesimlerini, ötekileştirilenleri, inkar edilenleri de içerisine alacak, hem seçim öncesinde hem seçim sonrasında bir mücadele ortaklığıyla Türkiye’deki yeni bir dönemi başlatacak olan bir ittifaktan bahsediyoruz. 

'TEK ÇÖZÜM HDP'NİN SİYASETİDİR'

Çünkü bu ülkede çözüm gücü biziz, Türkiye haklarıdır, Emek ve Özgürlük İttifakı'dır. Bunun altını özel olarak çizmek istiyorum. Bu ülkede Kürt sorunu var, bu ülkede Alevi sorunu var, bu ülkede kadın sorunu var, gençlerin sorunu var, adalet sorunu var, bu ülkede her anlamıyla yaşanan sorunların baskıcı, otoriter rejimlerin sonucunda yaşandığını biliyoruz. AK Parti ve MHP’nin baskıcı politikalarından kaynaklı yaşanan bu sorunlara tek çözüm HDP’nin politikaları ve siyasetidir.

'BU SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK'

Bizler seçimlere yaklaşan bir dönemdeyiz. Bu seçimler Türkiye’nin kaderini değiştirecektir. Hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde de HDP’nin rolü, misyonu, varlığı oldukça önemli bir yere sahiptir. Şimdi hiç kimse HDP’yle yan yana gelmek istemeyebilir, hiç kimse fotoğraf vermek istemeyebilir, ama yeri ve zamanı geldiğinde kapımızı çalacaklarını biliyoruz. Kapımızı hiç kimseye kapatmadık. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde belirlenecek olan adayın HDP’nin kriterlerini, ilkelerini, misyonunu göz önünde bulunduran, bunu kabul eden olursa elbette ki diyalog ve müzakere ile seçimlerde ne yapacağımızı, bütün mekanizmalarımızla karar vereceğimizi ifade etmek isterim. HDP’yi yok sayan bir yerden seçimlere yaklaşılırsa o zaman herkesin yolu açık olsun. 

'HDP KENDİ ADAYIYLA ORTAYA ÇIKAR'

HDP kendi adayıyla ortaya çıkar, gümbür gümbür gelir ve gereken oyu da alır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin üzerine büyük bir sorumluluk düştüğünün farkındayız, biz bu sorumluluğu taşıyoruz. Bu ülkede bu rejimin değişmesini isteyen, bu zorbalığın gitmesini isteyen herkesin aynı sorumlulukla yaklaşması gerekir. HDP özellikle bu değişimin anahtar gücüdür. Dolayısıyla ben bir kez daha bu seçimlerde herkesin büyük bir seferberlik içerisinde ve büyük bir sorumluluk taşıyarak seçimlere hazırlanmasını, HDP’yi almış olduğu oyların çok çok üzerinde oranlar ve milletvekili sayısıyla parlamentoya taşıma hazırlığının şimdiden yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.  Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde, Denizli İl Eşbaşkanlığı'na Şerife Yıldırım ve Vezir Çelik seçildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz