Görüş Bildir

Buldan ve Sancar’a 2. Dönem esnekliği!

HDP'nin iki döneme takılanlar listesi: Buldan ve Sancar için esneyecek

Buldan ve Sancar’a 2. Dönem esnekliği!

HDP iki dönem seçilebilme kuralına 16 isim takılıyor. Bu ilke Eş Genel Başkanlar Buldan ve Sancar için esnetilecek. Bazı isimlerin de vekil çıkarılamamış illerden aday gösterilmesi gündemde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) topladı. MYK toplantısında gündeme gelen konulardan birisi de 'iki dönem kuralına' takılan vekillerin, aday olup olmayacağıydı. Artı Gerçek’e konuşan partililer, HDP'nin iki dönem kuralında eş genel başkanlara esneklik sağlanacağını aktardı.

HDP iki dönem kuralını uygulayacak ancak bazı isimlerin ise HDP’nin oy potansiyelinin olduğu ancak geçen dönem milletvekili çıkaramadığı kentlerden aday gösterileceği öğrenildi. Bu yöntem geçen dönemde de uygulanmıştı.

HANGİ MİLLETVEKİLLERİ İKİ DÖNEM KURALINA TAKILDI?

Aralarında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu iki döneme takılan milletvekillerin listesi ise şu şekilde:

Mithat Sancar, Pervin Buldan, Meral Danış Beştaş, Alican Ünlü, Bedia Özgökçe Ertan, Ayşe Acar Başaran, Hişyar Özsoy, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, İmam Taşçıer, Mahmut Toğrul, Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Murat Çepni, Gülistan Kılıç Koçyiğit

SİYASİ YASAK İSTENEN İSİMLER ADAY OLACAK MI?

HDP’de gündeme gelen bir diğer konu ise Yargıtay’ın siyasi yasak istediği isimleri adayları aday yapılıp yapılmayacağıydı. Partide genel eğilim siyasi yasak istenenlerin aday yapılmaması yönünde ancak bu konuda henüz bir netlik sağlanamadı. Bu konuda önümüzdeki günlerde karar alınacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi