Buldan ve Sancar’dan seçim mesajı: Hedef 100 vekil

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 100 milletvekili ile parlamentoda olma hedefiyle seçimlere hazırlandıklarını belirtti. Buldan, "Dayanışmayı büyüteceğiz" dedi.

Buldan ve Sancar’dan seçim mesajı: Hedef 100 vekil

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları, seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Sancar, “Rejimin oyunlarına karşı bizler de hazırlıklarımızı hiçbir dönem aksatmadık” vurgusu yaparken; Buldan ise, “100 milletvekili ile parlamentoda olma hedefiyle seçimlere hazırlanıyoruz” mesajı verdi.

'ACIMIZ BÜYÜKTÜ, YIKIM AĞIR...'

Sancar, deprem sonrasında tüm il eş başkanları, yönetici ve çalışanların büyük bir seferberlik içinde olduğunu hatırlatarak, “Ddepremin yarattığı yıkımın büyüklüğü karşısında dayanışmanın da muazzam büyüklükte ortaya çıkmış olması bizler için umut vericidir. Ranta, sömürüye, rüşvete, yolsuzluğa dayalı bu işleyiş kentlerimiz evlerimizi birer potansiyel yıkım mekanına dönüştürmüştür. İktidar kaynakları sömürüye, yandaşa sermaye ve savaşa tahsis ediyor. Savaş ranta tahsis edilen bu kaynaklar ölüm ve yıkım getiriyor. Oysa halkın bizzat kendisinin ürettiği bu kaynakları yine insanların iyi bir yaşam sürebilmeleri, hayatlarını ve sağlıklarını koruyabilmek için kullanmak mümkün.” diye konuştu.

‘NEWROZ’U KARARLILIKLA KARŞILADIK’

Nevruz’un yeni bir başlangıç, diriliş ve direniş günü olduğunu ifade eden Sancar, “Başta Kürtler olmak üzere bütün Ortadoğu halklarının bu heyecanla kutladıkları bir bayramdır. Ancak bu sene bir şenlik olarak değil, bu düzeni değiştirme kararlılığıyla karşıladık. Yası, acıyı paylaşma duyarlılığı ile karşıladık” edidi.

'TEMEL HEDEF İKTİDARIN GÖNDERİLMESİ'

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere değinen Sancar, “Seçim sürecinin yoğunluğu çalışmaların ne kadar yoğun olacağı bundan önceki tecrübelerimizle de sabittir. Özellikle seçim dönemlerinde hem halka ulaşma hem desteğimizi büyütmek, gücümüzü büyütmek, bunları sağlayabilmek için sandıkları koruma hedefi önümüzde duruyor. Bütün saldırılara, kuşatmalara rağmen hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamıyor.Bu seçimlere HDP olarak giremeyeceğimizi açıkladık fakat bütün teşkilatlarımız seçime bu ihtimalleri gözeterek hazırlanmıştır. İktidarın ve rejimin oyunlarına karşı bizler de her daim uyanık olduk, hazırlıklarımızı hiçbir dönem aksatmadık. Bu seçimlere bu büyük gücü, yarattığımız büyük dinamizmi ve değişim iradesini yansıtacağımızı ilan ettik. Kapatma davası açıldıktan kısa süre sonra bunu söyledik, halklarımızı asla seçeneksiz bırakmayacağız. Üçüncü Yolu inşa etmek için mutlaka alternatifler oluşturacağız.

‘SEÇİMLERE YEŞİL SOL PARTİ İLE GİRECEĞİZ’

Üçüncü Yol'un başarıya ulaşması için mutlaka seçimleri büyük toplumsal mücadelenin önemli bir parçası olarak görüp çalışmaları en ileri noktaya taşıyacağız. Biz alternatiflerimizi oluşturduk, bu seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceğiz. Yeşil Sol Parti'nin örgütlendiği iller zaten var, ilçeler var. Ama HDP’nin bulunduğu her yer Yeşil Sol Parti'nin gücüdür. Onun insan ve mücadele kaynağıdır. Yeşil Sol Parti'yi bu seçimlerde bütün gücümüzle ittifakların da dahil olduğu bir çerçevede en yüksek başarıya hep birlikte taşıyacağız.

BULDAN: DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ 

Buldan, tarihsel bir dönemden geçildiğini dile getirerek, “Bu tarihi dönemde sorumluluk ve yükümlülüklerimizin çok daha ağır olduğunu biliyoruz. Ancak şunu ifade etmek isterim bizim artık hayatımızın iki şekli oluştu; birincisi deprem öncesi hayatımız ikincisi deprem sonrası hayatımız. Deprem öncesini çok farklı anlatacağız. Deprem dönemini gelecek nesillere aktarırken deprem öncesi ve sonrası Türkiye diye anlatacağız” şeklinde konuştu.

‘HDP OLARAK HALKLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Deprem bölgesini terk etmeyen binlerce insanın olduğunu hatırlatan Buldan, “Depremzedelerin bize ihtiyacı var, iktidara olan öfkenin, sitemin karşısında HDP olarak bizler halkımızın yanındaydık ve dayanışmayı büyüttük” diye belirtti. Buldan, şöyle devam etti: “8 Mart sürecini geçirdik. Kadın arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Yıkımdan sonra miting değil ama kadınları bir araya getirecek etkinlikler yürüyüşler gerçekleştirildi. Her yerde açıklamalara yoğun katılımlar gerçekleşti. Hatay’da 4 Mart’ta gittiğimde böylesi bir manzarayı beklemiyordum. Çok yoğun bir kadın katılımı vardı. En büyük yıkımın yaşandığı bir kent, daha doğrusu böyle bir kent kalmadı aslında oradaki kadınların 8 Mart vesilesiyle bizimle olmalarını çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN HANGİ İSME DESTEK VERİLECEK?

Belki isim açıklamadık ama henüz seçim çalışmaları başlamadığı için isim açıklamadık. Seçim çalışmaları başladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı konusunda kimi destekleyeceğimizi isim olarak telaffuz etmeyi önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar parlamento seçimlerinin de çok önemli olduğunu biliyoruz.

100 MİLLETVEKİLİ İLE PARLAMENTODA OLMA HEDEFİ

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında 100 milletvekili şiarıyla bu seçimlere hazırlanıyoruz. Çok güçlü bir Yeşil Sol Parti'nin temsiliyeti ile farklı renklerin, kimliklerin aidiyetlerin ve mağduriyet yaşayan, yok sayılan, inkar edilen bütün kimliklerin temsil edilmesi de parlamentoya çok daha güçlü girebilmek için çalışacağız ve mücadele vereceğiz. Dolayısıyla güçlü bir partiyle parlamentoda temsil edilmenin önümüzdeki senelerde yapılacak olan yasal çalışmalara etki edeceğini bilerek ve bu anlayışla parlamentoya girmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler