Buluttekin tahliye oldu

Görevden alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Buluttekin tahliye oldu

Buluttekin tahliye oldu

Hakkında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden alınan Merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Filiz Buluttekin tutuklu yargılandığı davadan tahliye oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Buluttekin, partisinin düzenlediği etkinliklere katılmaktan dolayı “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘ANAYASAL HAKLARIMI KULLANDIM’

Buluttekin’in tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandığı duruşmada, kendini savundu. Suçlamaları kabul etmeyen Buluttekin, “Daha önce ifade ettiğim gibi ben HDP’nin üyesiyim. Katıldığım tüm basın açıklamaları, siyasi faaliyet çerçevesinde ve anayasal haklarım çerçevesinde katıldım. Herhangi bir şekilde suça iştirak etmedim. Bu nedenle beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. 

Buluttekin’in avukatları müvekkilinin tahliyesini ve beraatını talep etti. 

TAHLİYE KARARI

Mahkeme, açık tanık Kezban Kuday’ın beyanlarının tespiti için adresinin belirlenerek gerekli işlemlerin yapılması, Buluttekin hakkında Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bozulan davanın görülen davayla birleştirilip birleştirilmeyeceğinin sorulmasına karar verdi. Mahkeme, Buluttekin’i delillerin toplanması ve cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak, tahliyesine karar vererek, duruşmayı 15 Kasım’a erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler