Burcu Köksal: Değişim olacaksa Kılıçdaroğlu önderliğinde olacak

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, "Genel başkanımız ‘Bu partide kadınlar olacak, gençler olacak, bu çınarı birlikte büyüteceğiz’ diyerek bu değişimin fişeğini yakmıştır" dedi.

Burcu Köksal: Değişim olacaksa Kılıçdaroğlu önderliğinde olacak

CHP’nin yeni grup başkanvekili Burcu Köksal, Meclis’te gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Köksal, partisindeki değişim tartışmalarına ilişkin, “Bir değişim olacaksa genel başkanımız önderliğinde olacaktır” dedi.

‘KIRSALDA İSTEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK’

Seçimlerde istenilen sonucu alamadıklarını söyleyen Köksal, “Kazanmayı hedeflemiştik ama olmadı. Seçimin eşit koşullarda olmadığını, olağanüstü baskılara maruz kaldığımızı, devletin olanaklarının iktidar tarafından kullanıldığını, montaj videolarla seçmenin etkilenmeye çalışıldığını, kırsaldaki seçmenlere emekli maaşlarının, sosyal yardımların kesileceği yönünde yalan telkinlerde bulunulduğunu gördük. Bu tür nedenlerle özellikle kırsalda istediğimiz oyu alamadık” ifadelerini kullandı.

Köylerde, kırsalda başka bir modelle çalışmak gerekebileceğini belirten Köksal, “Oralarda medya daha etkin kullanılabilir. Bunu sosyologlarla da konuşmak kazım. Biz niye Anadolu’nun belli yerlerinde, kırsal kesimde istediğimiz oy oranını alamıyoruz? Buna ilişkin çalışma yapılması lazım” dedi.

Kamuoyunda ve parti içinde devam eden değişim tartışmalarına da değinen Köksal, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, uhdesindeki değişiklikleri yaptı” diyerek Meclis grubu ve MYK’daki yenilenmeyi hatırlattı. Yeni atanan MYK’nın ilk toplantısında kongre sürecini başlattığını belirten Köksal, kurultayda nihai kararı delegelerin vereceğini ifade etti.

‘CHP’DE BİR DEĞİŞİM OLACAKSA GENEL BAŞKANIMIZ ÖNDERLİĞİNDE OLACAKTIR’

Değişimle ilgili tartışmaları değerlendiren Köksal, “Değişimle ilgili konuşulması gereken ilk şey partideki örgütlenme yapısı, seçim stratejisi, üye yapısı. Bunlar parti içinde konuşuluyor, konuşulacak. CHP’de bir değişim olacaksa bu genel başkanımız önderliğinde olacak bir değişimdir. Genel başkanımız ‘Bu partide kadınlar olacak, gençler olacak, bu çınarı birlikte büyüteceğiz’ diyerek bu değişimin fişeğini yakmıştır” diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ YEREL SEÇİMLER’

CHP il başkanları toplantısında il başkanlarının örgütler olarak daha fazla söz sahibi olmak istediklerini söylediğini aktaran Köksal, “Örgütlerin görüşü alınacak. Herkesin görüşü alınacak. Biz bu konulardaki süreçleri işletiyoruz. Ama esas öncelediğimiz şey 9 ay sonraki yerel seçimler. Tüm enerjimizi sahaya verip yerel seçimlere odaklanarak çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ŞENER’İN AÇIKLAMALARI: YÜZSÜZLÜĞÜN RESMİ

Abdüllatif Şener’in açıklamaları ile ilgili soruya yanıt veren Köksal, “Kişisel ikbal beklentisi olup da beklentisi karşılanmayanların böyle açıklamalar yapması siyasette gördüğümüz bir şey. Sağ cenah sol cenahtan ziyade önce insan olmasına bakmak gerekiyor. ‘Bana yüzsüzlüğün, ihanetin, vefasızlığın resmini gösterir misiniz?’ deseler Abdüllatif Şener’in o akşamki konuşmasını gösterirdim” dedi.

‘GÜRLEK YENİDEN BAKAN YARDIMCISI, AYNI TAS AYNI HAMAM’

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in yeniden aynı göreve getirilmesine de değinen Köksal, “Gürlek AYM kararını uygulamayan hakim olarak tarihe geçti. Berberoğlu kararını uygulamamıştı. Canan Kaftancıoğlu’na, Sözcü gazetesi yazarlarına ceza veren hakimdi. Terfi ettirildi, sonra da bakan yardımcısı yapıldı. Şimdi yeniden aynı göreve getirildi. Yani AKP’de değişen bir şey yok. Eski tas eski hamam devam ediyor. Bunun için CHP’ye daha çok görev düşüyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz