Görüş Bildir

Burhan Kuzu'dan cemaat eleştirisi: "Örgütle çalışmışız"

Abant'ta Vuslat Platformu'nun sempozyumuna katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, cemaate yakınlığıyla bilinen Abant Platformu toplantılarına katıldığı dönemleri hatırlatarak, "Yan salonlarda biz yıllarca Abant Platformu yaptık. Biz iyi niyetle yaptık. Günahıyla sevabıyla biz buradayız. Biz maalesef örgütle çalışmışız. Bugün aklımızı donduran, beynimizi alabora eden bir faaliyetle iç içeler. Bu bizi derinden uzüyor" dedi.

Burhan Kuzu'dan cemaat eleştirisi:

Uluslararası Vuslat Derneği tarafından Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlenen Vuslat Platformu 'Ufuktaki Yeni Türkiye' başlığıyla toplandı. Üç gün sürecek sempozyumun açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ak Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ile Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci'nin yanı sıra yazarlar ve akademisyenler katıldı. İstanbul Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak'da sempozyuma katılarak protokol sıralarında Burhan Kuzu'nun yanında oturdu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı sempozyum Dünya Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Şampiyonu Selman Okumuş'un Kuran tilaveti ile başladı.
Sempozyuma katılanlara teşekkür eden Başkan Hamza Cebeci, "Bu salonda biliyorum ki ve inanıyorum ki Türkiye'nin son elli yılını canlı olarak dinleyen insanlar var. Bende acizane bunlardan biriyim. Türkiye'nin 50 yılına şahidim. 50 yılına da cephelerde savaşmış büyüklerimizden bizatihi ben dinledim. Daha öncesiyle ilgili bizi kandırabilirler ama son yüzyıla içinde bulunduğumuz şu hali ve ahvali görünce biz bu noktalara nasıl gelmişiz diyoruz" dedi.
İÜ REKTÖRÜ MAHMUT AK'DAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahseden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak şunları söyledi: "Yeni Türkiye ve Yeni Türkiye'nin inşası denilince hiç şüphesiz bize bu ufku açan değerli cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği yol 2023 hedefi ve 2071 hedefleri. Bu hedefler hiç şüphesiz ki ekonomik başarılarla yol kat edilecek. İstanbul Üniversitesi Türkiye'nin bir değeri. Üniversitemiz 177 bin öğrencisi, 17 bin personeli, 5 hastanesi 500 diploma programıyla Türkiye'nin ilk büyük üniversitesi. Ve üniversitemiz Cumhurbaşkanımızın hedefleriyle gitmeye kararlı ve heyecanlı."
KUZU'DAN ABANT PLATFORMU ELEŞTİRİSİ
Sempozyumda katılımcılara seslenen Burhan Kuzu, cemaate yakınlığıyla bilinen Abant Platformu toplantılarını hatırlatarak, "Vuslat Derneğimizin bu faaliyetini çok önemsiyorum. Tabi bu Abant'ta olunca bana başka şeyler çağrıştırdı. Yan salonlarda biz yıllarca Abant Platformu yaptık. Biz iyi niyetle yaptık. Günahıyla sevabıyla biz buradayız. Biz maalesef örgütle çalışmışız. Bugün aklımızı donduran beynimizi alabora eden bir faaliyetle iç içeler. Bu bizi derinden uzüyor. Sene 1997, Çevik Bir söz sahibi. Hükümüte dayatılmış malum maddeler. Her tarafta bir yasak. 10 milyon insanı öldürsek ne olur diyen bi tablo Türkiye'de. Biz o şartlarda buralarda toplandık. Biz Çevik Bir buraya kelepçelerle geliyor diye şakalaşıyorduk. Kıyamet kopuyordu burada. O platformdan o günün şartlarında çok güzel şeylerde çıktı. Laiklik, din devlet ilişkisi gibi hakikaten en zor konuları burada konuya aldık. Buralarda kimlerle uğraştık. Dolayisiyla o günlerden bu günlere geldik. Ama inşallah o ekip içerisinde iyi niyetli arkadaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum; Yanlış yol, Saidi Nursi hazretleri gibi büyük bir zat'ın adını kirletmeyin. Yol yakınken o gidişin doğru olmadığını görün. Ortada hakikaten bir örgüt var. Başı nerde öteki tarafı nerede çok bilemem. Bu devletin arşivlerinde bunlar mutlaka olacaktır. Çok yazık. 28 Şubat sürecinde böylesine sıkıntı çekmişiz, hepimiz çektik. Benim 12 sene profesörlüğüm verilmedi, 10 sene derse sokulmadım. Neydi suçumuz Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan zulme karşı çık, televizyonlarda başörtüsü yasağına karşı çık. Suçumuz bu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi