Görüş Bildir

Bütçe görüşmelerinde 'sucuk' tartışması

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler sırasında, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından halka dağıtılan sucuklarla ilgili tartışma yaşandı.

Bütçe görüşmelerinde 'sucuk' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, toplam 40 dava olduğunu, bunlardan 33'ünün sonuçlandığını, yedisinin devam ettiğini söyledi. Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Özhaseki'nin açtığı davalarda 52 bin TL'lik tazminata hükmedildiğini ve sadece 20 bin TL'nin yatırıldığını kaydetti.

“BAŞBAKAN YANLIŞ BİLGİ VERİYOR”

CHP'li Hamzaçebi, bazı mahkeme kararların temyiz edildiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı söz konusu açıklamalarla yargıya baskı uygulamaya çalıştığını iddia etti. Hamzaçebi, ''Sayın Başbakan'a bunlar yakışmıyor. Başbakan'ın verdiği birçok bilgi var, hepsi yanlış. Sayın Babacan'dan ders almasını tavsiye ederim'' dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de sataşma gerekçesiyle söz alarak, ''polis şiddetiyle hayatını kaybedenlerin'' olduğunu iddia etti.

İSRAİL İLE ANLAŞMAMIZ VAR MI?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir soru önergesinde verdiği cevapta, başka ülkelerle olduğu gibi İsrail ile gizli anlaşma yapıldığını kabul ettiğini öne sürdü. İnce, ''Sayın Genel Başkanımıza müfteri demişti Sayın Başbakan. Gizli anlaşma belgesini açıkladım. Lazım olana oradan belgesini gönderirim'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da İsrail ile gizli kapaklı kapılar ardında anlaşma yapıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, ''Olayı çarpıtmanın, farklı bir yöne gitmenin ne manası var. İsrail ile anlaşmamız yok'' diye konuştu.

SUCUKLAR KILIÇDAROĞLU’NDAN

Elitaş, Kayseri'de dağıtılan sucuklarla ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Doğru, 52 bin lira para yatmış. 20 bin lirası tahsil edilmiş, 20 bin lirası sucukçuya peşinat olarak verilmiş. Davanın sonunda eğer o para gelirse... Sucukçu demiş ki 'ben güveniyorum, 20 bin lirayı peşinat olarak yapıyorum', vadeli satış diye yapmış. Yani sucuklar Sayın Kılıçdaroğlu'ndan. Buna itiraz etmenin ne manası var.''

Bütçenin aleyhinde söz alan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, üretimin durduğunu öne sürerek, Türkiye'nin pamuk üreten bir ülkeyken, Yunanistan'dan pamuk alan bir ülke haline geldiğini öne sürdü. Vatandaşın kredilerini ödeyemediğini belirten Bulut, ''açılan mahkemeler kanalıyla vatandaşların evlerini, traktörlerini kaptırdığını'' söyledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi