Cennet anaların ayaklarının altında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Dr. Mehmet S. Hamzaoğulları, 8 Mart dünya kadınlar günü dolaysıyla yayımladığı açıklamada, "unutulmamalıdır ki, cennet anaların ayaklarının altındadır" dedi.

Cennet anaların ayaklarının altında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Dr. Mehmet S. Hamzaoğullları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Hamzaoğulları, AK Parti iktidarı döneminde aileye ve kadınlara yönelik önemli hizmet ve yasal düzenlemeler yaptığını ifade ederek, "Sağlık, sosyal güvenlik ve kadınların eğitimi kapsamında pek çok proje hayata geçirilmiş, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yeniliklere imza atılmıştır" dedi.

Milletvekili Hamzaoğulları yazılhı açıklamasında şöyle dedi:

“Kadın, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Kadın toplumda anne rolü ile bir köprüdür. Kadın, eşref-i mahlûk olan insanı yetiştiren, eğiten ve onu topluma hazırlayan ilk öğretmendir. Kadın annedir. “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün muhatabıdır.

KADINLARI ANLATABİLMEK

Kültürümüzde baş tacı edilen, yuvayı yapan olarak yüceltilen kadınlarımızın toplum içerisinde üstlendikleri rol ve aldıkları sorumluluk, dünya hayatının gelişmesinde ve güzelleşmesinde önemli bir etken olarak öne çıkmaktadır. Kurtuluş Savaşımızda cepheye mermi taşıyan Anadolu kadını, toplum içinde her alanda öne çıkmış, en önde yer almış ve sosyal hayatımızı dengeleyen en önemli unsur olarak görev üstlenmiştir ve üstlenmeye devam etmektedir.

Sağlık, sosyal güvenlik ve kadınların eğitimi kapsamında pek çok proje hayata geçirilmiş, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yeniliklere imza atılmıştır.

KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Bu kapsamda; Aile mahkemeleri kurulmuş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” oluşturulmuş, “Kadın erkek eşitliğinde” devletin sorumluluğu ilk kez tanınarak, kadın erkek eşitliği ilkesi anayasaya girmiştir.

Kadınlar pozitif ayrımcılık kapsamına alınmış, Anayasada yapılan değişiklikle, kadınlar, çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehitler, dul ve yetimler ile gazilerin haklarının korunması yönünde alınacak ilave tüm düzenlemelerin “eşitlik” ilkesine aykırı olmadığı anayasal güvence altına alınmış ve çıkarılan yerel yönetimler yasasıyla belediyelere sığınma evi açma zorunluluğu getirilmiştir."

İÇTEN'TEN MESAJ

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İçten Mesajında kadınların eğitimden sosyal hayata kadar hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek “Onlara daha çok sahip çıkmak gerekir. Kimse onların üzerinden rant elde etmesin” dedi. Kadınların İslam’da da ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken İçten, Ak Parti Hükümeti’nin bu konuda başarılı adımlar attığına dikkat çekerek şunları söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz