CHP aday listesinde dikkat çeken isimler!

Türkiye'nin farklı şehirlerinde baro başkanlığı yapan ve siyasi konularda muhalefet lehine ahkam kesen hukukçuların, CHP listelerinden milletvekili olmak için sıraya girdiği ortaya çıktı.

CHP aday listesinde dikkat çeken isimler!

14 Mayıs seçimleri için 2 aydan kısa bir süre kalırken, milletvekili aday listeleri hazırlanmaya devam ediyor. Partilerin yoğun mesai harcayarak oluşturmaya çalıştığı listelerdeki isimler ise geçmişten günümüze yaşanan birçok manzarayı açıklamaya yardımcı oluyor. Milletvekili aday adayı listelerine bakıldığı zaman AK Parti'yi yargıya yön vermekle suçlayan CHP'nin yargıyı nasıl arka bahçesine çevirdiği ortaya çıkıyor.

BAROCULAR CHP'DEN LİSTEYE GİRDİ

Baroları CHP'nin arka bahçesine çeviren, tarafsızlığı ayaklar altına alıp siyasi konularda CHP lehine ahkam kesen isimlerden bazıları, cübbelerini çıkarır çıkarmaz CHP'den milletvekili aday adayı oldular. Bir çok ilin baro başkanı milletvekili aday adaylığını CHP Genel Merkezi'ne resmi olarak bildirdi. 

BAŞÖRTÜSÜ KARŞITI EMİNAĞAOĞLU

Bu isimlerin başında Başörtüsü karşıtı söylemleriyle tanınan eski Cumhuriyet Savcısı ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu geliyor. Eski Cumhuriyet Savcısı Eminağaoğlu CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük zorluklarla Türkiye'ye getirdiği başörtüsü hürriyeti zamanında atılan adımlara karşı çıkan isimler arasında yer alıyordu. Orta öğretimde öğrencilerin başörtü ile derslere girebileceği düzenlemeyi hedef alarak Danıştay'a dava açan Eminağaoğlu, verdiği dilekçede ise oğlunu örnek vererek yaşanacak durumdan olumsuz etkileneceğini belirtmişti. 

Eminağaoğlu, başörtüsüne karşı çıktığı dava dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:
“Karma eğitim nedeniyle kız öğrencilerle birlikte aynı ortamı paylaşan oğlum da, kız öğrencilere yaratılan o geniş ortam dışında olamadığından, dinsel uygulamalarının doğrudan etki alanında kalmakta, bu düzenlemeden doğrudan etkilenmektedir”

Öte yandan Eminağaoğlu, HDP'ye devlet yardımının durdurulmasına da karşı çıkmıştı.

BARO BAŞKANLARI SIRAYA GİRDİ

CHP listelerinden milletvekili olmak için CHP Genel Merkezi'ne başvuran baro başkanları şu şekilde sıralanıyor;

            •           Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve Eski Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez

            •           Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun

            •           Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz

            •           Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir

            •           Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu

            •           Kocaeli Baro Başkanı Fahri Örengül

            •           Eski Antalya Baro Başkanı Polat Balkan

            •           Eski Bursa Baro Başkanı Asude Şenol

GEÇTİĞİMİZ DÖNEM VEKİL OLAMAYANLAR

Diğer taraftan CHP vekil yapamadığı baro başkanlarının elinden kaçmasına da müsaade etmiyor. CHP 27. dönem milletvekili olamayan hukukçuları da Parti Meclisi Üyesi olarak değerlendirdi. CHP'li isimler 28. dönemde ise yine adaylık başvurusunda bulundu.

Bu hukukçu isimler ise şu şekilde sıralanıyor;

            •           Ankara Baro Başkanı Hakkı Süha Okay

            •           Avukat Umut Akdoğan

            •           Avukat Hasan Efe Uyar

            •           Avukat Gökhan Günaydın

            •           Avukat Sevgi Kılıç

            •           Hukuk danışmanı Gizem Özcan

CHP'DEN YARGIDA KADROLAŞMA İTİRAFI

Geçmişte eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş Adalet Bakanlığı tarafından avukatlıktan geçişle alınan 900 hakimin 800’ünün AK Parti’li olduğunu iddia etmiş, bu iddianın yalan olduğunun ortaya çıkmasının ardından CHP'nin yargıda en fazla kadrolaşan parti olduğu tespit edilmişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz