Görüş Bildir

CHP Ankara adayı Mansur yavaş, istifası dilekçesini sundu

CHP’den 2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, CHP’den istifa etti. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı adaylığı sonrasında siyasete ara verdiğini, yeni bir durum olmadığını açıkladı.

CHP Ankara adayı Mansur yavaş, istifası dilekçesini sundu

Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini az bir oyla kaybeden Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a gönderdi. Ankara’nın Beypazarı ilçesi belediye başkanlığı sonrasında 2009 seçimlerinde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş beklenin üzerinde bir oy almıştı. 2014 yerel seçimlerinde de CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yavaş, seçimi çok aç bir oyla kaybetmişti. Yavaş, 2015 yılı milletvekili seçiminde ise CHP’den genel milletvekili adaylığı teklifini kabul etmemişti.

Yavaş, CHP’den istifasıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yavaş, “Bugün basında CHP den istifa ettiğim yolunda haberler çıkmıştır. Ve bu istifa MHP kongresi ilişkilendirilmektedir. Adaylık süreci bittikten sonra karşılıklı nezaket içerisinde siyasete ara vermiştim. Bu yeni bir durum değildir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir