CHP PM toplanıyor: Milletvekili adayları için Kılıçdaroğlu’na yetki

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’ni 12 Mart’ta toplayacak. Kılıçdaroğlu’na milletvekili adaylıkları için yetki verilmesi bekleniyor.

CHP PM toplanıyor: Milletvekili adayları için Kılıçdaroğlu’na yetki

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından ilk kez Parti Meclisi (PM) ile bir araya gelecek. 12 Mart Pazar günü saat 15.00’te gerçekleşecek PM toplantısının gündem maddeleri arasında cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlık çalışmaları hakkında görüşme gerçekleştirilecek.

Parti Tüzüğü’ne göre milletvekili adayları ön seçimle belirleyen CHP, 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerde bu yöntemi uygulayamayacak. Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adaylarının belirlenmesinde kullanılacak merkez yoklaması yöntemi için yetki talep etmesi bekleniyor.

HALİLİYE İLÇE YÖNETİMİNİN İTİRAZI GÖRÜŞÜLECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak PM toplantısının bir diğer gündemi ise Urfa Haliliye CHP ilçe yönetimine ilişkin olacak. CHP PM, 23 Ocak tarihli toplantıda görevden alınan Urfa Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin görevden alınma kararlarına yaptıkları itirazı da görüşecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz