CHP, Telekulak araştırması istedi

Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan Erdoğan’ın ‘böcek’ açıklamasından hemen sonra konuyla ilgili Meclis Komisyonu kurulmasını talep etti.

CHP, Telekulak araştırması istedi

Ana muhalefet partisi CHP, “Başbakan’ı dinleyenleri bulmak ve bu konuda insanların kaygılarını dindirmek için” Meclis’e dilekçe vererek “Başbakan’ın iddialarının araştırılması hayati bir öneme sahip” açıklamasını yaptı.

Yasadışı dinlemenin temel kaynağının hükümet tarafından oluşturulan “korku imparatorluğu”nun sonucu olduğunu belirten CHP, “Haberleşme hakkı ve mahremiyet yasadışı dinlemeyle ihlal edilmiştir” dedi.

Telefon dinlemeleri ve takip vakalarının sadece seçim meydanları ile sınırlı kalmadığı öne sürülerek, şu ifadelere yer verildi:

''Başbakan tarafından ana muhalefet partisi liderine karşı da bir tehdit olarak kullanılmak istenmiştir. Başbakan partisinin bir grup toplantısında, önlenemediği için utanılması gereken bu hukuksuzluğa rağmen övünerek, ana muhalefet liderinin her adımının izlendiği ve takip edildiğini büyük bir heyecan ve gaflet içerisinde kamuoyuna açıklamıştır.

İktidarın varlığını sürdürmek amacıyla yarattığı bu korku ve zorba uygulamalar yaklaşan yerel seçim sürecinde ise muhalefet partilerinin yerel yönetim yöneticilerine karşı bir silah olarak kullanılmak istenmektedir.''

Dinlemelerin, siyasilere karşı şantaj aracı olarak kullanılmasının ne tür ihmaller sonucu yaygınlaştığının tespit edilmesi ve sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılması, yargı kararı olmaksızın dinlemelerle menfaat elde etmek isteyen sorumluların tespit edilmesi ve haklarında yasal sürecin başlatılması ve toplum nezdinde oluşan kaygıları ortadan kaldırmak için gerekli önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz