CHP'de Kılıçdaroğlu isyanı büyüyor

CHP'de kurultay için takvim işlerken seçimlerde mağlup olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı da eleştiriler artıyor.

CHP'de Kılıçdaroğlu isyanı büyüyor

CHP'den ihraç edilenlerin kurduğu CHP Ulusal Birlik Hareketi yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığına dikkat çekti.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in hareket adına yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun masayı yumruklayarak 'bir yere gitmiyorum' demesinin millete ve demokrasiye duyulması gereken saygıyla bağdaşmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını garantiye almak için 6'lı Masa'yı kurduğu belirtilen açıklamada, "Milletin iradesi adaylık rüşveti olarak kullanılmıştır, CHP yağmalanmıştır" denildi. "Sayın Kılıçdaroğlu derhal görevinden çekilmelidir" çağrısının yapıldığı açıklamada "Tek başına aldığı kararların faturasını MYK üyelerine, örgütlere ödetmesi her şeyden önce etik değildir. Sayın Kılıçdaroğlu suçlu arıyorsa kendisinden başlamalı. CHP ve Türkiye artık sizinle bir saat dahi yürüyemez." denildi.

CHP'liler çıldırdı

Seçimlerden önce DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti ve İYİ Parti'yi bir masa etrafında toplayan Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 1 oy potansiyeli olan partilere 33 vekil verdi.

Adaylığını vekiller karşılığında onaylatan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamayınca TBMM'de de hezimete uğradı.

HDP destekli 6'lı masa projesi çökerken, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi TBMM'de CHP'den ayrı hareket etmeye başladı.

CHP listelerinden TBMM'ye giren 33 vekilin 30'u CHP'den bağımsız olarak hareket edince CHP'liler çileden çıktı. TBMM Başkanlık seçiminde CHP Tekin Bingöl'ü aday gösterdi. DEVA ve Gelecek de kendi adaylarını çıkardı. Saadet Partisi ise, Gelecek Partisi'nin adayını destekledi. CHP, TBMM'ye kendi oyları ile soktuğu DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nden destek göremeyince ortalık karıştı.

CHP Elazığı Milletvekili Gürsel Erol hem partisinin yönetimini hem de yüzde 1'le 30 vekil çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet'i topa tutarak, " TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir ifadelerini kullandı.

polislerin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılı genel atama çalışmaları kapsamında 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemlerinin sonuçlandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2023 yılı genel atama çalışmalarına ilişkin paylaşımda bulundu. Bu kapsamda 28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemlerinin, personelin moral ve motivasyonunu artıracak tüm detayların düşünülerek sonuçlandığını belirten Yerlikaya, "Emniyet Teşkilatımızda verimliliğin ve personel memnuniyetinin sağlanmasına yönelik bu yılki genel atamalarda polislerimizin yüzde 82'si birinci ve ikinci tercihlerine atandılar ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakınlarını kaybeden ya da depremden etkilenen yaklaşık 10 bin polisimizin de nisan ayından bu yana tayini, tercihleri doğrultusunda yapılmış, boşalan yerlere yeni atamalar gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler