CHP'de kurultay hazırlıkları sürüyor

CHP’nin 34. Olağan Kurultayı hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında parti binası da bayraklarla süslendi, Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun posteri asıldı.

CHP'de kurultay hazırlıkları sürüyor

CHP’nin 17-18 Temmuz tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştireceği 34. Olağan Kurultay öncesi partide hummalı bir çalışma hakim. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi milletvekilleri ile bir araya gelirken, partililer de diğer hazırlıkları sürdürüyor. Genel Merkez binası da kurultaya hazırlanıyor. Binaya parti bayraklarının yanı sıra, üzerinde 'Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi' yazan Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri ve 'CHP'li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur' yazılı Kemal Kılıçdaroğlu posteri asıldı.

Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan kurultayın hazırlıkları aynı şekilde şehrin değişik yerlerine de parti bayrakları ve Kılıçdaroğlu’nun posterleri asılarak yapılıyor. Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.

Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Yine şu anda 80 kişiden oluşan PM üye sayısı da 60'a inecek. PM'nin 8 asıl üyesi, bilim yönetim ve kültür platformu üyeleri içinden genel başkanın önereceği 12 kişi arasından seçilecek. Organ seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. Kadın ve gençlik kolları başkanları PM ve MYK toplantılarına katılabilecek ancak oy kullanamayacak.

Bu kurultay aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun ikinci olağan kurultayı olacak. Kılıçdaroğlu, döneminde, PM ve tüzük değişikliklerinin görüşüldüğü 15,16 ve 17'nci olmak üzere 3 olağanüstü kurultay gerçekleştirilmişti.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz