CHP'de partiyi ikiye bölen Lütfü Savaş için karar belli oldu

CHP’de Hatay için karar netleşti. Lütfü Savaş ile devam kararı çıktı.

CHP'de partiyi ikiye bölen Lütfü Savaş için karar belli oldu

CHP, partinin mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin sonucunda, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiğini bildirdi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.

Adaylığı tartışma konusu olan Lütfü Savaş’ın ismi, CHP'nin iki gün önce Ankara'da düzenlediği 31 Mart Yerel Seçimler Aday Tanıtım Toplantısı'nda okunmamıştı. Bu da Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının değiştirilebileceği yorumlarına neden olmuştu. Özel de katıldığı bir televizyon kanalında Savaş ile görüşmesinde Hatay için yapılan son anketi ele alacaklarını söylemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin genel merkezinde Lütfü Savaş ile görüştü. Saat 10.40'ta başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de bulundu. Lütfü Savaş görüşmenin ardından açıklama yapmadan genel merkezden ayrıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz