CHP’de yumruklar konuştu

CHP Merkez Kayapınar ilçe kongresinde, “İl Delege” listesi anlaşmazlığında yumruklar konuştu. İl Yönetimi ile İlçe Yönetimi “İl Delegesiyle” alakalı farklı listeleri divana sunmaları, anlaşmazlığa yol açtı. Tarafları polis araya girerek yatıştırırken, kongrede bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu salonu terk ederken, Partililer “Sizin demokrasi anlaşılınız bu mu” diyerek, İl Yönetimine tepki gösterdi.

CHP’de yumruklar konuştu

“Değişim” tartışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde ülke genelindeki  teşkilatlarda kongre süreci devam ederken, Diyarbakır’da da  ilçe kongreleri yapılıyor.

Merkez Kayapınar İlçe Kongresi’ne delege kavgası damga vurdu. Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu  ve İl Başkanı Abdullah Atik’in de hazır bulunduğu kongrede seçime tek liste halinde gidildi. Geçtiğimiz Şubat ayında Parti Genel Merkezi tarafından atanan Hamza Dengiz’in İlçe Başkanı listesiyle kongreye gidildi. Kongrede, il yönetimi ile ilçe yönetimi arasında il delegeleri listesi gerilimi yaşandı. İddiaya göre il yönetimi, kendi hazırladığı il delegeleri listesinin divana sunularak kabul edilmesini istedi. Buna karşı çıkan ilçe Başkanı Dengiz’in yönetimi farklı bir liste hazırlayarak, divana sundu.

YUMRUKLAR KONUŞTU, POLİS MÜDAHALE ETTİ

Farklı listelerin gündeme gelmesiyle salonda tansiyon yükseldi. Tartışmalarla başlayan gerilim kısa sürede, itişmelere yol açtı. Duruma tepki gösteren il yönetimine yakın isimler, ilçe yönetiminin üzerine yürüdü. Yumrukların konuştuğu olaylara  Ihbar üzerine kongrenin yapıldığı salona evi edilen polis ekipleri, müdahalede bulundu.

TANRIKULU SALONU TERK ETTİ

Olayların şiddete varması ve tepkilerin çoğalması üzerine CHP Milletvekili Tanrıkulu salonu terk etmek zorunda kaldı. İl yönetiminin delege listesiyle ilgili dayatmacı tutumuna ve yaşanan olaylara tepki gösteren ilçe teşkilatına mensup partililer, "Kemal Kılıçdaroğlu CHP'de demokrasi var diyor. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

DENGİZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Yaşanan gerilimin yatıştırılmasından sonra kongre seçimine gidildi. Katılım gösteren delegelerin oyunu alan Hamza Dengiz, Kayapınar İlçe Başkanı seçildi.

EN YÜKSEK OY KAYAPINAR’DAN

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, kongrede yaptığı açılış konuşmasında, Diyarbakır’da en çok oyu Kayapınar ilçesinden aldığını söyledi. Tanrıkulu şöyle dedi; “Diyarbakır’da Partililerin sayesinde bir milletvekili seçildi. 2002 tarihinden yani 21 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdik. Bana bu onuru sizler verdiniz. Diyarbakır’da en fazla oyu da Kayapınar ilçesinden aldık. O nedenle burada bulunan hem yönetici arkadaşlarıma hem de İlçe başkanıma ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarıma gerçekten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ZOR SÜREÇTİ BAŞARILI OLDUK

Bu arada Kayapınar ilçe başkanı secilen Hamza Dengiz ise yaptığı konuşmada, zor bir süreçte görevi devir aldığını hatırlatarak şöyle dedi;  “Hatta deyim yerindeyse bir ilçe başkanının bütün olumsuz deneyimleri yaşadık. 1 Şubat’ta göreve geldik. Sonrasında daha koltuğa oturmadan Kahramanmaraş merkezli depremler yaşadık. Bütün iller olduğu gibi bizde sarsıldık. Hemen ardından Büyükşehir Belediyelerimizin gönderdiği yardımları Kayapınar’da dağıtmaya çalıştık. Sonrasında da bir seçim süreci derken başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler