CHP'den subay maaşları için teklif

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, ek göstergede değişiklik yapılarak subay ve astsubayların emekli maaşlarının artırılması için kanun teklifi hazırladı.

CHP'den subay maaşları için teklif

Demirçalı'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Teklif, birinci dereceye yükseltilen ve 3600 ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylara, 4800 gösterge rakamının, memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarın görev tazminatı olarak ödenmesi imkanını getiriyor. Teklif, yarbay ve üst rütbeli subaylara verilen makam ve temsil tazminatlarının, kıdemli binbaşı ve daha alt rütbedeki subay ve astsubaylara da verilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle bir çok kamu personelinin makam ve görev tazminatı almaya hak kazandığı belirtildi. Gerekçede, fakülte mezunu subay ve astsubaylara da birinci derecenin dördüncü kademesine yükselme imkanı tanındığı, ancak ek gösterge değişikliği yapılmadığı için bu yükselmenin emekli maaşlarına yansımadığı ifade edildi.

Teklifin, subay ve astsubayların emekli maaşlarında 370-385 lira arasında bir artış sağlamasına imkan tanıyacağı kaydedildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz