Görüş Bildir

CHP'li Erol'dan CHP'li Tanrıkulu'na: Sana ne kardeşim

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanılıyor" dedi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tanrıkulu'na cevaben "Sana ne kardeşim" dedi.

CHP'li Erol'dan CHP'li Tanrıkulu'na: Sana ne kardeşim

CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamasıyla başlayan 'kimyasal silah' tartışması sürüyor. Tanrıkulu'na son tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi. CHP'li Erol, "Sorumsuzca bir açıklama, doğru bulmuyorum. Bu aptalca iddialara, karalamaya, silahlı kuvvetleri hedef gösteren; hele bir de seçime giderken sana ne kardeşim" diyerek konunun MYK'da gündeme geleceğini belirtti.

TANRIKULU'NA TEPKİ: PARTİ KESİN TAVIR ALMALI

TV 100'de katıldığı televizyon programında konuşan ve Sezgin Tanrıkulu'nun çıkışını "sorumsuzca" bulduğunu söyleyen CHP'li Erol şunları söyledi:

"Hiçbir şartta ve koşulda, sınır ötesinde sınır içinde yapılan teröre karşı operasyonlarda silahlı kuvvetlerin eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez asla. Ben bunu doğru bulmuyorum ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum.

CHP'nin geçmişini, tarihini, köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapması silahlı kuvvetlerimizi töhmet altında bırakmasını asla doğru bulmuyorum. Kendi CHP tarihimizi bilmemektir.

Yahu arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin. Bu aptalca iddialara, karalamaya, silahlı kuvvetleri hedef gösteren; hele bir de seçime giderken sana ne kardeşim. Yani bu açıklamayı yapmak sana mı düşer? Bizim milli savunma komisyonumuzda arkadaşlarımız var. Onlar önce bir ziyaret ederler, neyin nesidir diye.

Herkesin böyle tepki vermesi de doğru değil. Şimdi bir İstanbul milletvekilinin söylemini, ben Elazığ'da onun savunmasıyla ilgili her gittiğim evde karşıma çıkıyor.

Sorumsuzca açıklamalar ve parti bu konuda çok kesin tavır almalı. Yani genel politikalar üzerine, devletin politikaları üzerine asla bir milletvekili yetkisini, sorumluluklarını aşarak ne bir açıklama yapmalı ne bir soru önergesi vermeli."

ÖZTRAK: MEHMETÇİĞİN SİCİLİ TEMİZ

CHP'li Tanrıkulu'na genel merkezden de tepki gelmişti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iddiaların yanlış olduğunu vurgulayarak, "TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Böyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur. Doğru bulmuyoruz." demişti.

TORUN: OLUMSUZ İTHAMLARI KABUL ETMEYİZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitirmek için de yoğun bir çaba içerisinde. Onun dışında askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi