CHPli İnce'den Cumhurbaşkanına eleştiri

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı'na soruyorlar; 'İç güvenlik paketi ne olacak?' O da diyor ki 'Ayın 10’unda onaylayacağım, imzalayacağım' Meğer ayın 3’ünde onaylamış. Yani neye imza attığını, neyi onayladığını bilmeyen bir Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız" dedi.

CHPli İnce'den Cumhurbaşkanına eleştiri
Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde miting düzenleyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce genel seçimin önemine değinerek, "Türkiye’yi hırsızlardan kurtaracağız. Türkiye’yi soyanlardan, halkı ezenlerden, milleti bölenlerden hep birlikte hesap soracağız" diye konuştu.

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRI PLANLI BİR İŞTİR


Konuşmasında Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı değerlendiren İnce, "Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı, planlı bir iştir. Ne yapacak? Direkt şoförü hedef alıyor. Direkt planlanmış bir yerden ateş ediliyor. Orada o şoför öldüğü zaman otobüs durmayacak. Fenerbahçe'nin bütün futbolcularının akıbeti kötü olacak. Türkiye’de binlerce, milyonlarca Fenerbahçe taraftarı sokaklara çıkacak. Türkiye karışacak. Türkiye’nin karışmasından medet umup belki de seçimleri iptal etmek için, yapmamak için bahane arıyorlar. Bunlar her şeyi yapar" dedi.

"NEYE İMZA ATTIĞINI BİLMİYOR"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Sakarya'daki konuşmasını da eleştiren İnce şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı'na soruyorlar; 'İç güvenlik paketi ne olacak?' O da diyor ki 'Ayın 10’unda onaylayacağım, imzalayacağım' Meğer ayın 3’ünde onaylamış. Yani neye imza attığını, neyi onayladığını bilmeyen bir Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız. Dün yine Sakarya'da konuşuyor. Türkiye’nin yönetim biçimini kastederek, başkanlık sistemini överek diyor ki; 'Bu kasa bu motora büyük geliyor. Bu motor bu kasayı taşıyamıyor.' Şimdi Çınarcık’tan CHP’nin kalesi Çınarcık’tan soruyorum Recep Tayyip Erdoğan’a; Senin kasa derken araba kasası mı aklına geliyor, yatak odasındaki mi kasalar aklına geliyor? Hangisi? Ayakkabı kutularında dolar biriktirenler, yatak odalarında 6-7 tane kasa saklayanlar. Aklı fikri kasada, parada. 'Türkiye’nin zenginliklerini nasıl ele geçiririz' diye bunları tartışmakta."


Konuşmasında TRT’yi de sert sözlerle eleştiren İnce, "Elektrik faturasında TRT’nin payı var. Siz kimsiniz de AKP’nin borazanı oluyorsunuz. O devletin vergileriyle, TRT payıyla yaşayan bir kurum. Biz reklam yaptırmışız parti olarak, yayınlamıyor bunu. AKP’yi eleştiriyormuşuz. AKP senin babanın partisi mi? Utanmaz, rezil adamlar. Utanmıyor musunuz siz?" diye konuştu.


"TÜRGEV'E BAĞIŞ YAPAN VAR MI?"

Son olarak AK Parti Genel Merkezi'ne soru soran İnce, "Ey AKP, senin milletvekili adaylarından TÜRGEV’e bağış yapan var mı? Bilal Erdoğan’ın vakfına bağış yapıp da aday olan var mı? Bunu açıklayın. TÜRGEV’e bağış yapıp adaylığı kapan var mı? Bunlar gecelerini o kaçak sarayda uykusuz geçiriyorlar merak etmeyin. Hesap verecekleri günü biliyorlar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz