Chp'li Koç: Bizim Muhatabımız Meclis

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç Kürt sorunun çözümü konusunda CHP'nin muhatabının Meclis olduğunu belirterek, "Bu sorun bir Türkiye sorunudur ve bunun çözüm yeri gizli Kapaklı kapılar ardındaki görüşmeler değil, Tbmm'dir. CHP'nin çizgisi bu. Biz mindere çağırıyoruz, 'Milletin önünde konuşulsun' diyoruz, şeffaf olalım diyoruz" diye konuştu.

Chp'li Koç: Bizim Muhatabımız Meclis

Koç, Bdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "CHP de İmralı'ya da gidebilmeli" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Bizim muhatabımız Meclistir. Bu süreçte gizli-kapaklı pazarlıklar yapılmaması gereğinin altını çizdik ve Başbakan'ı Sayın Genel Başkanımız uyardı. Bu sorun bir Türkiye sorunudur ve bunun çözüm yeri gizli-kapaklı kapılar kapılar ardındaki görüşmeler değil, Tbmm'dir. Toplumsal mutabakatın aranması gereken yer Tbmm'dir. CHP'nin çizgisi bu. Biz mindere çağırıyoruz, milletin önünde konuşulsun diyoruz, şeffaf olalım diyoruz" dedi. Başbakan'a seslenen Koç, "Senin görevin Tbmm'de siyaset sorumluluğu taşımak. Biz buradayız, Meclis de burada, milletin seçtiği temsilcileri de burada gelin konuşalım, milletin önünde konuşalım. Kanın durmasına yol açacak her türlü siyaset girişiminin Tbmm'de görüşülmesinden yanayız" diye konuştu. Koç, CHP'nin bu önerilerinin, bu iyi niyetinin farklı yorumlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

-"CHP KORİDORLARINDA NE FİDAN GÖRDÜM NE KÜTÜK GÖRDÜM"-

Koç, CHP kulislerinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Kılıçdaroğlu'na süreçle ilgili bilgi vereceğine ilişkin iddialar olduğunun hatırlatılarak, bir görüşme talebinin gelip gelmediği konusunda, "Hayır. Ben CHP koridorlarında ne fidan gördüm, ne fide gördüm, ne ağaç gördüm, ne dal gördüm, ne kütük gördüm" yanıtını verdi.

-"KILIÇDAROĞLU, KARDEŞİNİ ALNINDAN ÖPÜYOR"

Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğl'nun İzmir'de bir inşaat şantiyesinde bekçilik yapmasıyla ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine de, kendisinin de duygulandığını ifade ederek, "CHP Genel Başkanının öz kardeşinin bir inşatta bekçilik yapması, alın teriyle, onurlu, namuslu, milyonlarca emeklimiz gibi, milyonlar yurttaşımızı gibi, geçim şartlarını zorlamaktır. Sayın Genel Başkan da alnından öpüyor sadece" diye konuştu.

Koç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik eleştirilerine ise cevap vermeyeceğini ifade ederek, "MHP'nin çizgisi belli. Ortada canımızı yakan bir sorun var. Bizler siyasiyiz, çare aramak zorundayız. Sayın Bahçeli böyle bir sorunun olduğunu kabul etmiyor" diye konuştu. Koç, Bahçeli'nin Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaretiyle ilgili açıklamasına ise, "Silivri'ye gitmek dün aklına geldiyse onu bir soru işareti" sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler