CHP’li Tanrıkulu, “CHP ile Kürtler arasında önemli bir bağ kurulmuştur”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır’da Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Oturumunun 2.gününde açıklamalarda bulundu.

CHP’li Tanrıkulu, “CHP ile Kürtler arasında önemli bir bağ kurulmuştur”

 Kürt Meselesinin Çözümü ve Barış Konferansına katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu açıklamalarda bulundu.


SİYASET UĞRUNA KOPARILAN BAĞI ONARMAK YILLAR ALACAK


“Sadece diğer partiler için söylemiyorum özellikle de yerel seçimlerin yaklaştığı şu zamanlarda kullanılan dile özen gösterilmelidir.” diyen CHP’li Tanrıkulu konuşmasının devamında, “Türkiye’nin Kürt meselesi çözülecekse ve Türk ölçeğinde çözülecekse sonuçta CHP ve CHP tabanının yakınlaştığı nokta ile Kürtler arasında önemli bir bağ oluşmuştur, bu bağın zedelenmesi Türkiye’nin Kürt meselesinin çözümünü zorlaştırır. Bu seçimde siyasiler kullandıkları dile dikkat etmelidir. Eğer siyaset uğruna bu bağı koparacak dil ve üslup devam ederse kopan bağı onarmak yıllar alır ve Türkiye için Kürt meselesinin çözümü daha da zorlaşır bu nedenle de biz bu meseleye toplumsal barış odaklı çözüm ile yaklaşıyoruz. Türkiye’de yaşayan herkesin rıza göstereceği bir yol haritasıyla çözüm olmalıdır” sözlerini kaydetti. 

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz