Görüş Bildir

CHP'li üyeden 'türbancan' özrü

Başörtülülere 'türbancanlar' diye hitap eden ilçe delegesi Cemal Yazgan, insanların hata yapabileceğini belirterek, incittiği herkesten özür diledi.

CHP'li üyeden 'türbancan' özrü

CHP Alaplı İlçe Kongresi'nde başörtülülere ''türbancanlar'' diye hitap eden ilçe delegesi Cemal Yazgan, insanların hata yapabileceğini belirterek, incittiği herkesten özür diledi.

CHP Alaplı ilçe delegesi Cemal Yazgan, yaptığı yazılı açıklamada, 21 Nisan Cumartesi günü CHP İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını bildirdi.

Herkesin inanç ve giyimine saygı duyduğunu belirten Yazgan, şunları kaydetti:

''Konuşmamdaki türbanla ilgili bölümler ne yazık ki yanlış anlaşılmış ve saptırılmıştır. Annem de türbanlıdır.`Benim anlatmak istediğim başka bir şeydi. Ancak bu konuşmamdaki bazı bölümler birileri tarafından adeta tıraşlanarak şahsımı ve partimi yıpratmak için ön plana çıkarıldı ve saptırıldı. Bu bağlamda yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Kimseyi incitmek ya da rencide etmek gibi bir amacım yok. İnsanlar hata yapabilir. Hata yaptıysam incittiğim bütün kesimlerden özür diliyorum.''

Cemal Yazgan, kongrede divan üyeliğine seçildikten sonra ''dilek ve temenniler'' bölümünde kürsüde yaptığı konuşmada, ''Türbancanların da hırsızlığın kılıfı olduğu artık su götürmez bir gerçek. Bunlar eve geleni haram mı helal mi olduğunu sorgulamadan lüp diye yutmaktadırlar'' demişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi